EUR: 352,06 Ft
CHF: 333,33 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

PR

Játék is a munka Bay Éváéknál

Családilag lottózik legendás édesanyjával a tévés és rádiós műsorvezető, Marczali László. Nemcsak olyan értelemben, hogy 2011-ben ő vette át anyukájától, Bay Évától a Hatoslottó sorsolásának vezetését, hanem hétről hétre közös szelvényt is feladnak. Hátha szerencsejátékként is bejön nekik a Hatoslottó!

Bay Éva időnként beugrik a fiához a stúdióba

Mint Laci elárulta, nagy nyereményekkel eddig nem dicsekedhetnek, a legjobb eredményük a Hatoslottón egy négytalálatos volt, ami nagyjából 7 ezer forintot fizetett.


– Nagyon örültem neki, jól jött – árulta el a Hatoslottó-sorsolás házigazdája, akinek saját szelvénye is van, valamint édesanyjával közösen is ikszelnek. – Én mindig gépi szelvényt adok fel, mert nem akarom tudni a számaimat adás közben. Egyszer ugyanis megtörtént, hogy rögtön az első három kihúzott szám egyezett az anyuval közös szelvényünkön lévőkkel. Minden végigfutott az agyamon. Hogy minden számunkat kihúzzák, de a végén a gép mégis azt mutatja, hogy nincs telitalálatos, mert anyu nem adta fel a szelvényt. És az is, hogy feladta, és én tudom, hogy megnyertük a százmilliókat… Hogyan köszönök el? Azután egyik sem lett, mert a többi szám nem stimmelt, de jobb, ha munka közben nem teszem ki magam ilyesminek.

Egy kép a családi archívumból. Laci ilyen kis korától kezdve ott volt minden Hatoslottó sorsoláson

Ha pedig valakinek elhihetjük, hogy pontosan tudja, hogyan kell a lottósorsolás kulisszái között viselkedni, az éppen Marczali Laci, hiszen ő ott cseperedett fel. Négyéves volt, amikor indult a Hatoslottó, amelynek sorsolását a kezdetektől 2011-ig édesanyja, Bay Éva vezette.


– Ott bújócskáztam kisgyerekként a díszletek között. Anyunak volt egy kolléganője, Marika, akire egyszer nagyon meg is sértődtem, mert azt mondta, most már nem játszhat velem tovább, mert kezdődik a sorsolás. Azóta túltettem magam ezen, ami azért is fontos, mert Marika még ma is a stáb tagja, együtt dolgozunk – árulta el Laci, aki öt-hat évesen már ugyancsak dolgozott a produkciónak. Eleinte szalvétát hajtogatott a sorsolás utáni fogadásokra. Később, 14 évesen pedig, amikor az RTL Klubra átkerült a műsor, a rendező mellé szegődött asszisztensnek. Önként, hobbiból csinálta, de olyan hasznos tagja volt a csapatnak, hogy végül fizetést is kapott.

Nem csoda hát, hogy amikor 2011-ben Bay Éva szerződése lejárt, és a producer frissítést tervezett, a jelentkezők között nem akadt olyan, aki ezt Lacinál jobban tudta volna csinálni.

Amikor még az édesanyja vezette a sorsolást és Laci volt látogatóban nála

– Hihetetlenül boldog voltam, amikor a négy-öt jelölt közül a fiamat választották – árulta el a legendás műsorvezető. – Az első adásra én is bementem az én addigi kollégáimmal, akik attól fogva már az ő kollégái voltak, a kulisszák mögött izgultuk végig a műsort. Mindenki megkönnyezte, nagyon felemelő volt nemcsak számomra, de a számukra is.

Bay Éva azt sem fél bevallani, hogy jót tett a produkciónak az arcfrissítés.

– Laci több humort visz bele, és rendkívül energikus. Igazán büszke vagyok rá, örülök, hogy így alakult, még ha azelőtt soha nem is fordult meg a fejemben, hogy ő veszi át tőlem a stafétát – tette hozzá Éva. Az egykori lottóháziasszony olykor-olykor még ma is bemegy fiával a forgatásokra, de legtöbbször inkább a tévében nézi a sorsolást, és kíváncsian várja, hogy kihúzzák-e a számaikat.

– Állandó, a családunk tagjaihoz köthető számokkal játszunk. Eddig nem nagy sikerrel, de nem is az a lényeg. Persze nem állítom, hogy nem tudnánk mit kezdeni néhány száz millió forinttal, de szerencsére nélküle is megvagyunk. Ha Fortuna mégis a kegyeibe fogadna, azért örülnék különösen, mert akkor olyasmire is jutna, ami fontos szívügyem, de most nem tehetek eleget érte. Például komoly összegekkel támogatnék állatmenhelyeket és gyerekkórházakat.

Harminc éve húzták először

Szinte napra pontosan 30 éves a Hatoslottó. A szelvények árusítását 1988. október 7-én kezdték meg, majd október 29-én tartották meg a 6/45-ös lottó első sorsolását. Kezdetben csak havi, majd 1992 januárjától kétheti, 1993 novemberétől pedig – akárcsak napjainkban – heti rendszerességgel zajlottak a sorsolások.

A Hatost gyorsan megszerették a lottózók, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a második sorsoláskor már minden idők legtöbb fogadása érkezett be: 1988 decemberében több mint 15,5 millió szelvényt kellett ellenőrizni. De a nagy számok a nyereményekben sem kerülték el a születésnapos játékot.
– A harmadik legnagyobb nyereményt 2012 májusában vitte el egy játékos, aki közel 1,5 milliárd forinttal gazdagodott.
– 2017 áprilisában több mint 1,5 milliárd forintnak örülhetett valaki.

– Minden idők legnagyobb Hatoslottó-főnyereményét, 2,9 milliárd forintot 2008 szeptemberében nyerte meg egy mázlista.

+1 idei rekord: A játék történetének negyedik legnagyobb nyereményét, közel 1,3 milliárd
forintot idén április 15-én nyerték meg.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ajándékozás extra figyelemmel 

    Ajándékozás extra figyelemmel 

    Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

  • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.