EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIV.kerület

Játékgépek lepik el a Dürert

Idén novemberben harmadszorra, és az eddigieknél több játékgéppel, rendezik meg a játéktermek évtizedeinek legnépszerűbb masináit felvonultató Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást. A Budapesti Flippermúzeum által szervezett háromnapos esemény kategóriájának legnagyobb rendezvénye Közép-Európában.

Rengeteg flipperrel várják a látogatókat

Háromszáz válogatott játékautomata – a 80-as, 90- es évek kedvencei – és a tavalyihoz képest egy pluszteremmel kibővített kiállítótér várja a látogatókat november 2. és 4. között a Dürer Rendezvényházban. A flipperek, videójáték-kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén, ahol természetesen az összes játékot ki lehet kipróbálni.


Idén számos új tematikával készül a rendező Budapesti Flippermúzeum, ezek egyike a magyar innováció bemutatása a flippergyártásban. A hazai szakemberek tudására épülő, de az Egyesült Királyságban készülő Mafia elnevezésű flippergép az idei kiállításon debütál. Szintén itt mutatkozik be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép: a Lánchíd kőoroszlánja uralja a játékmezőt, de a flippergolyó útja elvezet a Halászbástya és a Parlament között is.

Az Arcadián komoly szerepet kapnak a hagyományok is. Kiállítják a valaha készült legnagyobb flippermasinát, a billiárdgolyóval működő óriási Herkulest, amellyel a látogatók hazánkban csak a kiállítás idején játszhatnak. Továbbá a tárlat része az első flipperkaros gép, a Humpty Dumpty, valamint a műfajában legnépszerűbbnek számító Addams Family. Osztrák, lengyel, szlovák kiállítók mellett Európa legkülönbözőbb országaiból érkeznek a látogatók az Arcadia nemzetközi kiállításra.


A látogatókat a háromnapos játékon túl érdekes programok, versenyek is várják: pénteken például a Midway játékgyártó által 1995-ben kiadott klasszikusban, az Ultimate Mortal Kombat 3-ban mérhetik össze jártasságukat.

Ian Livingstone fantasyíró, az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb fantasyszerzője, valamint videójáték-fejlesztő november 3-án tart előadást. Munkásságát legtöbben a Kaland, játék, kockázat című sorozatból ismerjük, de tucatnyi egyéb könyvet is köszönhetünk neki, és nem utolsósorban a Tomb Raider Lara Croftjának szülőatyja is. Prezentációja fókuszában a játékban eltöltött hosszú évei állnak, a 70-es évektől, amikor megalapította első cégét, a Games Workshopot. Szó esik az 1984-ben megjelent klasszikus Eureka videójátékról is, amelyet annak idején Budapesten programoztak.

A dedikálójegyek az előadásra már elkeltek, de a Livingstone-prezentációt tolmácsolás nélkül, állóhelyekről, angol nyelven minden szombati látogató meghallgathatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.