EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Veszprém

Jeruzsálemhegy története kötetben

Bemutatta a Veszprémi Kaleidoszkóp sorozat legújabb könyvét, a Jeruzsálemhegyet a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és a Magyar Nemzeti Levéltár. A sorozat első három része, a Cserhát, a Vásárállás és a Püspökkert után tehát már a negyedik kötet is megjelent.

Heiter Sándor a visszaemlékezés, a múltidézés jelentőségét hangsúlyozta (fotó: Domján Attila)

A könyv bemutatásának felvezetéseként Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke beszélt, aki a visszaemlékezés, a múltidézés jelentőségét hangsúlyozta. A kiadvány fontossága lehet, hogy ha már nem lesz kinek kérdéseket feltenni – jelen esetben a Jeruzsálemhegyről –, kéznél lesz a negyedik kötet is.


Egy újabb városrészt bemutató kötettel gazdagodott a Kaleidoszkóp sorozat (fotó: Domján Attila)

– Mindig ünnepi pillanat, amikor új kiadványt bocsáthatunk útjára – mondta Boross István, a levéltár igazgatója. A könyv nemcsak anyagi, hanem szellemi támogatásáért Veszprém Város Önkormányzatának, a Nemzeti Levéltárnak és a Jeruzsálemhegyi Baráti Körnek mondott köszönetet.

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében a kötet sikerének titkáról beszélt, miszerint a városrész történetének személyes hangvétele a kulcs, hiszen amellett, hogy történelmi utazáson vehetnek részt az olvasók, még családi történetekbe is betekintést nyerhetünk.

Márkusné Vörös Hajnalka ismertette a kötethez kapcsolódó érdekességeket (fotó: Domján Attila)

Márkusné Vörös Hajnalka egy kisebb kedvcsináló előadást tartott az érdeklődőknek. Megtudtuk, a könyvben számos olyan név és család szerepel, amelyek ugyan közismertek, benne vannak a köztudatban, de történetüket nem ismerjük. A kutatások eredményeképpen a kötetben a városrész fejlődése is nyomon követhető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.