EUR: 334,77 Ft
CHF: 311,56 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Érd

Jó emberek között

Nem akármilyen célért szervezett jótékonysági koncertet az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Emberi Hang Alapítványa: sérült fiatalok számára szeretnének lakóotthont létesíteni, hogy akkor is gondoskodásban részesüljenek, ha szüleik már nem élnek.

 

A művelődési központ nagyterme zsúfolásig megtelt

A hagyományos gondozóközpont ugyanis – mint a rendezvényen elhangzott – csak nappali ellátást tud nyújtani, ha pedig a szülők idősek lesznek, vagy megbetegednek, a fiataloknak nincs hova menniük.


A térség parlamenti képviselője, Aradszki András hangsúlyozta: öröm egy ilyen kezdeményezést látni, mert az ilyenfajta akció manapság nem jellemző korunk szemléletére

Köszöntőbeszédében Aradszki András, a térség parlamenti képviselője azt hangsúlyozta: öröm egy ilyen kezdeményezést látni, mert az ilyenfajta akció manapság meglehetősen ritka, nem jellemző korunk szemléletére. Az este megszervezése azonban a képviselő szerint segítséget adhat ahhoz, hogy magyarok és keresztények maradhassunk.

Azokban a családokban, ahol sérült gyermek él, mindig hálásak lesznek a jó embereknek, akik tesznek értük – mondta Simó Károly alpolgármester

Azokban a családokban, ahol sérült gyermek él, mindig hálásak lesznek a jó embereknek, akik tesznek értük – ezt már Simó Károly alpolgármester jelentette ki, hozzátéve, hogy így a család biztonságban tudhatja a gyermekét, ha a szülők már nem lesznek. – Ha körülnézek, jó embereket látok és örül a lelkem ennyi jó embernek. Büszke vagyok rá, hogy ismerhetem ezeket az embereket, akik a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központban a családoknak, gyerekeknek adnak biztonságot, és szeretettel fordulnak feléjük, és jó emberek azok is, akik itt ülnek és az ügy mellé álltak.


A rendezvényen nagy sikerrel lépett fel a Csengettyű Együttes

A rendezvényen nagy sikerrel lépett fel a habilitációs központ értelmi fogyatékos fiataljaiból évekkel ezelőtt alakult, és a városban rendkívül népszerű Csengettyű Együttes. Az együttes tagjainak szemmel láthatóan nem kis élmény a színpadi szereplés, de a szakemberek azt is tudják, hogy a csengettyűzés egyúttal hasznos is: fejleszti figyelmüket, személyiségüket, de még a fegyelmet is – úgy, hogy színpadi szereplésük mindenképp több mint egyszerű műsorszám.

A habilitácós központ fiataljai változatos műsort adtak
Fotók: Boros Sándor

Aki pedig nem tudott elmenni a hangversenyre, és támogatná a kezdeményezést, „lakóotthon” megjelöléssel küldhet támogatási összeget az Emberi Hang Alapítvány 10403136-31305332-00000000 számú számlájára.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.