EUR: 345,18 Ft
CHF: 320,86 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Kecskemét

Junior Prima díjat kapott Héjja Bella

Átadták a Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában, a díjazottak között volt Héjja Bella Emerencia népi énekes, a kecskeméti Kodály Iskola pedagógusa is.

Héjja Bella és Pávai István

Tíz fiatal népművész, népművelő vehette át a Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában Budapesten. Elismerést kapott Csenki Zalán népzenész, Héjja Bella Emerencia népi énekes, Tóth Luca Réka és Vizeli Máté népzenetanár, ifj. Szeverényi Barnabás és Gera Zoltán néptáncos, Antal Imola vászonszövő, Mundrusz Anett viseletkészítő, Simkó Fanni bőrműves és Pál-Kovács Dóra táncantropológus.


A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak, valamint kétmillió forint pénzjutalomban részesültek – olvasható a kategória mecénása, a Docler-csoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szakmai szervezetek jelöléseiből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. A döntés során fontos szempont volt, hogy az alkotótevékenységen kívül melyik jelölt helyez nagyobb hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva járuljon hozzá az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Somkuti András, a Docler-csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta: A Docler-csoport büszke arra, hogy nyolc év alatt már 80 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta.

A társaság tulajdonosa, Gattyán György a Prima Primissima Alapítvány társalapítója. A cégcsoport tulajdonosa a társadalmi felelősségvállalás jegyében fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.