2020. március 31., kedd
Árpád

Sport

Kapás Bogi ezüstérmével próbálta vígasztalni lemaradt vetélytársát

Kapás Bogi elszámolta magát az úszó világkupa-sorozat szingapúri állomásán. A 400 gyors döntőjében a holland Femke Heemskerk 350 méternél azt hitte, célba ért, és Bogi is követte példáját. Csak akkor eszméltek, amikor a későbbi győztes, német Reva Foos elúszott mellettük.

Az olimpiai bronzérmes magyar úszó a tévéközvetítésben is jól láthatóan igencsak meglepődött, amikor Reva Foos egy remek forduló után tovább úszott. A német úszónő az így ölébe hullott előnyt ki is használta, és megszerezte az első helyezést. Szerencsére, Kapás nem esett kétsége, rögvest a német után eredt, és másodikként ért célba, ám a 350-nél még magabiztosan vezető Heemskerk nem tudta összeszedni magát, és végül a dobogóról is lemaradt.

(MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)

– Nagyon ritka az ilyesmi, velem nem fordult még elő ezelőtt. Annak ellenére, hogy tudtam, van még ötven méter, azaz két hossz, meglepett a holland leállása, ezért egy pillanatra én is elbizonytalanodtam. Szerencsére, a második helyezésemet sikerült megőriznem. Inkább itt történjen ez a drámai fordulat, mint egy világversenyen – nyilatkozta a Lokálnak Kapás Bogi, és hozzátette, Heemskerket nagyon megviselte az eset, teljesen összetört a végzetes hiba miatt, elég sokáig zokogott a medence partján. Bogi nagyon sportszerűen felajánlotta neki ezüstérmét, de ő udvariasan visszautasította.

(MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)

– Ha jól emlékszem, négy éve a százhalombattai rövidpályás ob-n a 400 méter gyors előfutamában Hosszú Katinka is megállt 350 méternél – mondta Kovács László, a Győri Úszó SE edzője. – Tizenhatszor huszonöt méter kell úszni, elszámolhatja magát az ember, s ez másokat is elbizonytalaníthat.

Sós Csaba szövetségi kapitány is hasonló véleményen volt, és hozzátette, nyilván nem az anyagi veszteség miatt kesereg a holland úszó. Bár a győztesnek 1500 dollár (kb. 430 ezer Ft) a jutalma, míg a negyedik “csak” 400-at (114 ezer Ft) kap.

Kapcsolódó Cikkek