EUR: 329,02 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Székesfehérvár

Karácsonyi kispályán a nagypályások

Karácsony, a szeretet, a béke ünnepe. E napokban lazít az elme, megnyugszik a lélek. Két napig. De aztán mozdul a láb, rezzen a kéz, rebben a szem, indulni, nézelődni kéne. Szerencsére Székesfehérváron már évek óta hagyományosan sporteseményen lehet kikapcsolódni a lazítás után.

Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül, ismét megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban. A főszervező Juhász László és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok számolt be a decemberi esemény részleteiről.


A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület idén a tizenkilencedik kispályás tornáját rendezi december 27–30. között. A hagyományosan a két ünnep közötti négy napon megint megmozgatják az utánpótlás korosztály csapataitól az öregfiúkig mindazokat, akik a különböző tornákra beneveznek. Határokon innen és túlról várják a csapatokat, az utóbbi években rendre erős együttesek érkeztek a történelmi országrészekből is. A hivatalos elnevezés XIX. Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül. Az esemény nemcsak a kispályás focitornából áll, hanem a családoknak sport- és egészségnapokat is tartanak a VOK-ban.

Kispályán a kicsik, akiknek nagy dolog ez az ünnepi foci Fotó: VBKE


Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnoktól megtudtuk, a labdarúgótorna mellett különböző mozgásprogramokat rendeznek férfiaknak és nőknek, a többi között kipróbálhatják a jógát is. Emellett egészségügyi szűrővizsgálatokkal, állapotfelmérésekkel készülnek.

Juhász László megköszönte a város támogatását, ami nélkül nem jöhetne létre a torna. Hallhattuk: a futballfesztiválon, a határon túli csapatok szerepe egyre jelentősebb, az ő vendéglátásukhoz pedig különösen fontos a városi hozzájárulás.


Négy napon át pattog a labda a VOK-ban Fotó: VBKE

December 27-én az öregfiúk versenye lesz, amelybe idén az 1984. január 1. előtt születettek nevezhetnek. Szintén elmaradhatatlan a női kupa (december 28.) és az U11-es korosztály tornája (december 29.). Kísérőprogramként lesz ketrecfoci, ahol a legkisebbek bizonyíthatják ügyességüket.

Jó programot ígér hát a sportos évzáró!

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.