EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb I.kerület XII.kerület

Kásás tornacsarnok a Kosztolányiban

A „Mi iskolánk bajnoka” elnevezésű felújítási programhoz a 2018/2019-es tanévben csatlakozott a Kosztolányi Dezső Gimnázium, aminek köszönhetően kétmillió forintból szépült meg a tornacsarnoka, melyet Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, az iskola egykori diákjáról neveztek el, és ő maga avatta fel az új termet.

A Kosztolányiban négy és nyolc évfolyamos képzés folyik, a tanulók létszáma 610 fő.


– Bár gimnáziumunk nem sportiskola, fontosnak tartjuk a testnevelést, az egészséges életmódra és a sport szeretetére szoktatást, ezt az is mutatja, hogy a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája vagyunk – hangsúlyozta Bodor Eszter, az intézmény vezetője.

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki egykoron az intézmény kisdiákja volt, vállalta a névadó szerepét.


– Közel 30 éve nem jártam ebben az iskolában, jó érzés volt ma belépnem az épületbe. Szürreális, de mindenképpen pozitív élmény, hogy az a tornaterem, amely kisiskolásként az egyik kedvenc tanórám helyszíne volt, és amely az első osztályfőnöki intőmet is eszembe juttatta, mától a nevemet viseli. Kívánom az iskola valamennyi diákjának, hogy legyenek kitartóak, és találják meg azt, amit az iskolai évek után is olyan szenvedéllyel tudnak űzni, mint én a vízilabdát sok évtizeden át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.