2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb I.kerület XII.kerület

Kásás tornacsarnok a Kosztolányiban

A „Mi iskolánk bajnoka” elnevezésű felújítási programhoz a 2018/2019-es tanévben csatlakozott a Kosztolányi Dezső Gimnázium, aminek köszönhetően kétmillió forintból szépült meg a tornacsarnoka, melyet Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, az iskola egykori diákjáról neveztek el, és ő maga avatta fel az új termet.

A Kosztolányiban négy és nyolc évfolyamos képzés folyik, a tanulók létszáma 610 fő.


– Bár gimnáziumunk nem sportiskola, fontosnak tartjuk a testnevelést, az egészséges életmódra és a sport szeretetére szoktatást, ezt az is mutatja, hogy a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája vagyunk – hangsúlyozta Bodor Eszter, az intézmény vezetője.

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki egykoron az intézmény kisdiákja volt, vállalta a névadó szerepét.


– Közel 30 éve nem jártam ebben az iskolában, jó érzés volt ma belépnem az épületbe. Szürreális, de mindenképpen pozitív élmény, hogy az a tornaterem, amely kisiskolásként az egyik kedvenc tanórám helyszíne volt, és amely az első osztályfőnöki intőmet is eszembe juttatta, mától a nevemet viseli. Kívánom az iskola valamennyi diákjának, hogy legyenek kitartóak, és találják meg azt, amit az iskolai évek után is olyan szenvedéllyel tudnak űzni, mint én a vízilabdát sok évtizeden át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.