2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Ózd

Kecskesajtok Hangonyról

A község önkormányzata bárányokat és kecskéket vásárolt a közmunka program keretében, a tejelő állatok fejését pedig hamarosan elkezdik. Az üzemi szintű feldolgozást egy nagy családi házban alakítják ki, amelyet már megvásároltak.

Az épület egy részét bérbe adták, egy pékség és egy zöldséges költözött az utcafronti helységekbe. A hátsó részben lesz a kecsketej feldolgozó üzem, ahol a térségben ritkaságnak számító sajtokat és más tejtermékeket fognak előállítani.

Fotó: Lokál
Az épület hátsó részben lesz a kecsketej feldolgozó üzem

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.