EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Kényszerleszállás Gödöllőn – Kifogyott az üzemanyag a repülőből

Gödöllő fölött elfogyott az üzemanyaga és leállt  egy egymotoros kisgép hajtóműve. A háromszáz méter magasan repülő gép fedélzetén az oktató és növendéke ült – tudta meg a Lokál.

Az oktató kétségbeesetten próbálta átkapcsolni a másik tartályt, azonban a motor nem indult be. Ezután döntött úgy, hogy a városszéli szántóföldön kényszerleszállást hajt végre. A pilóta és utasa szerencsére nem sérült meg.


Úgy tudjuk a pórul járt gép üzemeltetője évek óta foglalkozik pilótaképzéssel Gödöllőn. Volt időszak, amikor fél év alatt öt repülőgépe tört össze, három pilóta szörnyethalt.

– A barátaimmal döbbenten figyeltük, amint a repülő a szántásban bukdácsol, telefonon riasztottuk a reptér parancsnokát – mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú. A gödöllőiek érthető módon aggódnak a biztonságukért, egymástól kérdezgetik, meddig mehet ez így, mikor pottyan a nyakukba egy repülőgép?

– Érthetetlen módon sem a gépet üzemeltető cég vezetője, sem az alkalmazottai nem értesítettek a történtekről, velük a szántóföldön találkoztam. Utasítottam az ügyvezető igazgatót, hogy azonnal értesítse a hatóságot a történtekről – mondta a Lokálnak a szigoráról híres, köztudottan keménykezű Both Lajos, a gödöllői reptér parancsnoka. – Azt sem értettem, hogy a repülőtéren sem az ügyeletes, sem az oktatást végző cég kiképzésvezetője nem tudott a kényszerleszállásról, tőlem értesültek róla.

Both Lajos parancsnok korábban a balesetek miatt szigorú szabályokat vezetett be, ami minden repülésbiztonsági kockázatot feltár. A belső vizsgálat eredménye után döntenek róla, megszüntetik-e a szóban forgó cég és a gödöllői repülőtér üzembentartója közötti szerződést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Lehűléssel és esővel is számolni kell a hétvégén

    Kezdetben fátyolfelhős idő lesz, a keleti, északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződnek. Késő délutántól nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, és este, éjszaka főként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol jégeső is előfordulhat.

  • Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    Újabb kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár fejlesztése

    A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az Egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése – jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás pénteki programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén, Egerben.