EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Kényszerleszállás Gödöllőn – Kifogyott az üzemanyag a repülőből

Gödöllő fölött elfogyott az üzemanyaga és leállt  egy egymotoros kisgép hajtóműve. A háromszáz méter magasan repülő gép fedélzetén az oktató és növendéke ült – tudta meg a Lokál.

Az oktató kétségbeesetten próbálta átkapcsolni a másik tartályt, azonban a motor nem indult be. Ezután döntött úgy, hogy a városszéli szántóföldön kényszerleszállást hajt végre. A pilóta és utasa szerencsére nem sérült meg.


Úgy tudjuk a pórul járt gép üzemeltetője évek óta foglalkozik pilótaképzéssel Gödöllőn. Volt időszak, amikor fél év alatt öt repülőgépe tört össze, három pilóta szörnyethalt.

– A barátaimmal döbbenten figyeltük, amint a repülő a szántásban bukdácsol, telefonon riasztottuk a reptér parancsnokát – mondta egy neve elhallgatását kérő szemtanú. A gödöllőiek érthető módon aggódnak a biztonságukért, egymástól kérdezgetik, meddig mehet ez így, mikor pottyan a nyakukba egy repülőgép?

– Érthetetlen módon sem a gépet üzemeltető cég vezetője, sem az alkalmazottai nem értesítettek a történtekről, velük a szántóföldön találkoztam. Utasítottam az ügyvezető igazgatót, hogy azonnal értesítse a hatóságot a történtekről – mondta a Lokálnak a szigoráról híres, köztudottan keménykezű Both Lajos, a gödöllői reptér parancsnoka. – Azt sem értettem, hogy a repülőtéren sem az ügyeletes, sem az oktatást végző cég kiképzésvezetője nem tudott a kényszerleszállásról, tőlem értesültek róla.

Both Lajos parancsnok korábban a balesetek miatt szigorú szabályokat vezetett be, ami minden repülésbiztonsági kockázatot feltár. A belső vizsgálat eredménye után döntenek róla, megszüntetik-e a szóban forgó cég és a gödöllői repülőtér üzembentartója közötti szerződést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.