2019. április 24., szerda
György

Egyéb

Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

Két bolgár graffitikkel rondított el padokat és más tárgyakat a Japán elleni 1945-ös amerikai atomtámadás emlékének szentelt hirosimai Békeparkban – számolt be kedden a helyi rendőrség, amely az ügyet az ügyészségnek továbbította.

A két férfi a Japánban vendégeskedő bolgár nemzeti opera műszaki személyzetéhez tartozott. Október 14-ről 15-re virradóra öt helyszínen festékszóróval különböző tárgyakat fújtak le, valamint cirill betűkkel felmázoltak egy bolgár focicsapatot éltető szöveget.


A bolgár állampolgárok – egyikük 26, másikuk 41 éves – később beismerték, hogy tettükkel valamilyen nyomot kívántak hagyni hirosimai látogatásukon. A rendőrség szerint ittasak voltak.

Október 14-én a bolgár nemzeti opera társulata a Jamagucsi prefektúrában fekvő Ivakuni városában lépett fel, a település 40 kilométerre fekszik a hirosimai Békeparktól.

A bolgár külügyminisztérium elítélte a két férfi vandál tettét, és hivatalosan bocsánatot kért a történtekért.

A szófiai sajtó értesülése szerint a két férfit elbocsátották az operatársulattól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.