2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb

Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

Két bolgár graffitikkel rondított el padokat és más tárgyakat a Japán elleni 1945-ös amerikai atomtámadás emlékének szentelt hirosimai Békeparkban – számolt be kedden a helyi rendőrség, amely az ügyet az ügyészségnek továbbította.

A két férfi a Japánban vendégeskedő bolgár nemzeti opera műszaki személyzetéhez tartozott. Október 14-ről 15-re virradóra öt helyszínen festékszóróval különböző tárgyakat fújtak le, valamint cirill betűkkel felmázoltak egy bolgár focicsapatot éltető szöveget.


A bolgár állampolgárok – egyikük 26, másikuk 41 éves – később beismerték, hogy tettükkel valamilyen nyomot kívántak hagyni hirosimai látogatásukon. A rendőrség szerint ittasak voltak.

Október 14-én a bolgár nemzeti opera társulata a Jamagucsi prefektúrában fekvő Ivakuni városában lépett fel, a település 40 kilométerre fekszik a hirosimai Békeparktól.

A bolgár külügyminisztérium elítélte a két férfi vandál tettét, és hivatalosan bocsánatot kért a történtekért.

A szófiai sajtó értesülése szerint a két férfit elbocsátották az operatársulattól.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.