EUR: 334,83 Ft
CHF: 307,42 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Eger

Két keréken a Tisza-tóig

Nyitrai Zsolt és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a nemzeti színű szalag átvágásával átadta az Egerből induló Mezőkövesden át Poroszlóig tartó 53 kilométeres szakaszt. A kerékpárosoknak szánt út alacsony forgalmú, burkolt közutakon, dombos tájakon halad át.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelent kerékpárosokat, valamint Révész Máriusz kormánybiztost, aki mindig is szívén viselte Eger és térsége, valamint a megye fejlesztését.


Révész Máriusz szólt arról is, hogy a kormány célja, hogy 2030-ig hazánk az egyik legélhetőbb ország legyen. Ez jelenti a lakhatás feltételeinek megteremtését, a szolgáltatásokat, de a szabadidő hasznos eltöltését és az egészséges életmód elterjesztését is. Irigykedve nézzük – folytatta – azokat az osztrák nyugdíjasokat, akik 70 évesen „lazán körbetekerik” a Fertő tavat, ezért nekünk is az a célunk, hogy egységes, más országokhoz is kapcsolódó hálózatot hozzunk létre hazánkban.

Mint elmondta, ez a hálózat kis forgalmú utakból, erdei szakaszokból, a gátakon található utakból és természetesen új építésű kerékpárutakból áll majd össze. Most ennek a hálózatnak egy 53 kilométeres szakaszát adjuk át, és azért az Egerből induló utat, mert népszerű turisztikai központról van szó, továbbá a helyi országgyűlési képviselő is erősen javasolta, hogy mégiscsak Eger volna a legjobb helyszín – tette hozzá a kormánybiztos. A kerékpárút már elkészült részén most is 100 tábla segíti a bringásokat, de a második ütem során újabb pihenők, információs táblák tovább népszerűsítik majd a kerékpáros turizmus elterjedését – fejtette ki véleményét Révész Máriusz.


Nyitrai Zsolt hozzátette: ezek a beruházások összhangban zajlanak más infrastrukturális fejlesztésekkel, az M25-ös összekötő út megépítésével, az egri intermodális csomópont kialakításával, az Egert tehermentesítő elkerülő szakasszal, az egri kerékpárút-hálózat létrehozásával, valamint azzal, hogy körbelehessen biciklizni a Tisza-tavat.

A honatya külön is említést tett arról, hogy van egy kis rész az összefüggő térségi hálózaton, ez pedig az Egert Egerszalókkal összekötő szakasz, amely befejezésre vár. A kormány támogatja az út építését, de további forrásokra van szükség. Nyitrai Zsolt kijelentette, mindent megtesz azért, hogy a szükséges forrásokat megszerezzék, és 2019-ben elkészüljön az említett út.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.