EUR: 322,00 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Eger

Két keréken a Tisza-tóig

Nyitrai Zsolt és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a nemzeti színű szalag átvágásával átadta az Egerből induló Mezőkövesden át Poroszlóig tartó 53 kilométeres szakaszt. A kerékpárosoknak szánt út alacsony forgalmú, burkolt közutakon, dombos tájakon halad át.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelent kerékpárosokat, valamint Révész Máriusz kormánybiztost, aki mindig is szívén viselte Eger és térsége, valamint a megye fejlesztését.


Révész Máriusz szólt arról is, hogy a kormány célja, hogy 2030-ig hazánk az egyik legélhetőbb ország legyen. Ez jelenti a lakhatás feltételeinek megteremtését, a szolgáltatásokat, de a szabadidő hasznos eltöltését és az egészséges életmód elterjesztését is. Irigykedve nézzük – folytatta – azokat az osztrák nyugdíjasokat, akik 70 évesen „lazán körbetekerik” a Fertő tavat, ezért nekünk is az a célunk, hogy egységes, más országokhoz is kapcsolódó hálózatot hozzunk létre hazánkban.

Mint elmondta, ez a hálózat kis forgalmú utakból, erdei szakaszokból, a gátakon található utakból és természetesen új építésű kerékpárutakból áll majd össze. Most ennek a hálózatnak egy 53 kilométeres szakaszát adjuk át, és azért az Egerből induló utat, mert népszerű turisztikai központról van szó, továbbá a helyi országgyűlési képviselő is erősen javasolta, hogy mégiscsak Eger volna a legjobb helyszín – tette hozzá a kormánybiztos. A kerékpárút már elkészült részén most is 100 tábla segíti a bringásokat, de a második ütem során újabb pihenők, információs táblák tovább népszerűsítik majd a kerékpáros turizmus elterjedését – fejtette ki véleményét Révész Máriusz.


Nyitrai Zsolt hozzátette: ezek a beruházások összhangban zajlanak más infrastrukturális fejlesztésekkel, az M25-ös összekötő út megépítésével, az egri intermodális csomópont kialakításával, az Egert tehermentesítő elkerülő szakasszal, az egri kerékpárút-hálózat létrehozásával, valamint azzal, hogy körbelehessen biciklizni a Tisza-tavat.

A honatya külön is említést tett arról, hogy van egy kis rész az összefüggő térségi hálózaton, ez pedig az Egert Egerszalókkal összekötő szakasz, amely befejezésre vár. A kormány támogatja az út építését, de további forrásokra van szükség. Nyitrai Zsolt kijelentette, mindent megtesz azért, hogy a szükséges forrásokat megszerezzék, és 2019-ben elkészüljön az említett út.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.