EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,41 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület XVI.kerület

Két kerületi is a világ legjobbjai között

A 23 fős magyar válogatottban ketten is szerepet kapnak a decemberben Marokkóban rendezendő harmadik footgolf-világbajnokságon. Biró László a 45 év felettiek között, Németh Gábor a felnőtt férfi kategóriában áll az elrúgókhoz, és próbálja a lehető legkevesebb rúgásból a lyukba juttatni a focilabdát.

Biró László pontos gurításaira Marokkóban is nagy szükség lesz

A két kerületi vb-induló közül Biró László ismerkedett meg hamarabb a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportággal. A 2012-es magyar rendezésű világbajnokság hallatán próbálta ki a játékot, azóta sok szép eredményt tud felmutatni, legutóbb az idei FOB-on (Footgolf Országos Bajnokság) a legjobb volt a 45 év felettiek között, és nyerte a téli bajnokság első fordulóját is. A világbajnokság esélyeit latolgatva Steve Crane-t verhetetlennek tartja, a dobogóra azonban szerinte sokan odaérhetnek.


– Ha valamelyik magyar játékos jó formában tudja végigjátszani a versenyt, és fejben is bírja, akkor akár az érem is meglehet. Számomra az lenne a jó, ha jól lenyírt fű lenne, mert nekem azok a pályák fekszenek, ahol jól gurul a labda. Láttam már korábban a pályát, ezért azt gondolom, az idei világbajnokságot nem a nagy lövők fogják nyerni. Így viszont mindenkinek ugyanannyi esélye lesz.

Németh Gábor a sportág első világbajnokával, Lengyel Bélával együtt futballozott, és négy évvel ezelőtt egy facebookos bejegyzést látva kereste meg korábbi játékostársát.


– Nem sokkal később, 2015 januárjában Kisorosziban kipróbáltam a játékot. Szerelem volt az első pillanatban, azóta hetente többször játszom, és egyből rajthoz álltam az országos bajnokságon is.

Németh Gábor mindig eléri a kitűzött, reális céljait

Ez olyan jól sikerült, hogy Németh sokáig vezette az összetett rangsort, végül Bogár Krisztián mögött a második helyen végzett.

– Olyan, mint a Ki nevet a végén? játék. Rója az ember ugyanazokat a köröket, mégis minden egyes alkalmat élvez, mert kihívással van teli. Így telt el azóta három szezon, és mindig volt komoly sikerem. 2016-ban az Év footgolfosának választottak, egy évre rá megnyertem a bajnoki címet abszolút és felnőtt férfi kategóriában, majd kvalifikáltam a tavalyi csapat Európa-bajnokságra, és idén is megszereztem a világbajnoki kvótát, sőt, a Ferencvárossal csapatban is bajnokok lettünk – sorolta a sikerrel zárult célkitűzéseit. A marokkói vb-re való kijutással az idei terveket teljesítette, mivel saját bevallása szerint a 2018-ra eltervezett felkészülést nem tudta maradéktalanul elvégezni, mindenféle teher nélkül állhat az elrúgókhoz Afrikában.

A legutóbbi világbajnokság legjobb magyarja ismét kvalifikált a vébére

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Itt, a közelben

Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán, az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.