EUR: 357,29 Ft
CHF: 337,79 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Külföld

Két szelet sajt miatt akarják szétperelni a McDonnald’s-ot

Azt már régen tudjuk, hogy Amerikában minden apróságért beperelhetünk bárkit, ráadásul az abszurd esetek is gyakran a felperes győzelmével érnek véget. Nos, most Kaliforniában akar két vendég a McDonnald’s nyakába akasztani milliárdos kártérítést, amiért hamburgerükbe belecsempésztek egy szeret sajtot – írja az USA Today.

Az ügynek nem egészségügyi, hanem leginkább elvi alapja van, hiszen a két vásárló azt állítja, hogy a rendelésnél külön kérték, hogy tegyenek sajtot burgerükbe. Az étteremlánc dolgozói eleget is tettek a kérésnek, ám amikor a fizetésre került a sor, a Meki úgy számolta fel a hamburger árát, mintha sajt is lenne benne.


A vásárlók azt állítják, tiszteletlenül jártak el velük szembe, amikor kiszámlázták a sajtot is, amit nem is kértek szendvicsükbe. Ezért bírósághoz fordultak és a néhány centes plusz költség miatt most 5 millió dollárt, azaz 1,4 milliárd forint kártérítést követelnek a gyorsétteremtől.

A Meki amúgy négy különböző McRoyalt árusított. Ebből kettőt kettőt sajttal, a másik kettőt pedig nélküle kínálta. Utóbbi értelem szerűen valamivel olcsóbb is volt, azonban ha menüben kérte az ember, azt csak sajtos változattal lehetett megrendelni. A háborgó vásárlók szerint ezzel a gyorsétteremlánc a vásárlókra erőlteti, hogy vegyék meg a sajtot akkor is, ha azt nem kérik. Kíváncsian várjuk az ügyben született bírósági döntést.

Kapcsolódó Cikkek