2019. március 27., szerda
Hajnalka

Külföld

Két szelet sajt miatt akarják szétperelni a McDonnald’s-ot

Azt már régen tudjuk, hogy Amerikában minden apróságért beperelhetünk bárkit, ráadásul az abszurd esetek is gyakran a felperes győzelmével érnek véget. Nos, most Kaliforniában akar két vendég a McDonnald’s nyakába akasztani milliárdos kártérítést, amiért hamburgerükbe belecsempésztek egy szeret sajtot – írja az USA Today.

Az ügynek nem egészségügyi, hanem leginkább elvi alapja van, hiszen a két vásárló azt állítja, hogy a rendelésnél külön kérték, hogy tegyenek sajtot burgerükbe. Az étteremlánc dolgozói eleget is tettek a kérésnek, ám amikor a fizetésre került a sor, a Meki úgy számolta fel a hamburger árát, mintha sajt is lenne benne.


A vásárlók azt állítják, tiszteletlenül jártak el velük szembe, amikor kiszámlázták a sajtot is, amit nem is kértek szendvicsükbe. Ezért bírósághoz fordultak és a néhány centes plusz költség miatt most 5 millió dollárt, azaz 1,4 milliárd forint kártérítést követelnek a gyorsétteremtől.

A Meki amúgy négy különböző McRoyalt árusított. Ebből kettőt kettőt sajttal, a másik kettőt pedig nélküle kínálta. Utóbbi értelem szerűen valamivel olcsóbb is volt, azonban ha menüben kérte az ember, azt csak sajtos változattal lehetett megrendelni. A háborgó vásárlók szerint ezzel a gyorsétteremlánc a vásárlókra erőlteti, hogy vegyék meg a sajtot akkor is, ha azt nem kérik. Kíváncsian várjuk az ügyben született bírósági döntést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Hatalmas érdeklődés övezte, és rendkívül pozitív visszajelzések követték a magyar kollekció bemutatóját a Milánói Divathéten. Nyolc magyar tervező egy magyar-olasz együttműködés keretében utazott a rendezvényre, amit több hónapos munka előzött meg, a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában.

  • 30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    Az alaszkai Vilmos herceg-szorosban 1989. március 24-én a zátonyra futott az Exxon Valdez teherhajó, amelynek rakományából 42 millió liter olaj ömlött a tengerbe.