2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Két világbajnok az edzői stábban

Vajda Attila mellett egy másik világbajnokot is igazolt az ISD Dunaferr támogatásával a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya: Vereckei Ákos segíti az egyesületnél folyó munkát. 

Az  olimpiai bajnok, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Vajda Attila mellett a jövőben a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Vereckei Ákos is a szakmai stábot erősíti a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályánál. Vajda Attila a kenusokkal dolgozik, Molnár Gergellyel közösen, Vereckei Ákos pedig a kajakosokat edzi Szalóki Győzővel. Ez az új „duál” edzői modell is része annak a stratégiának, amelynek révén korszerű, professzionális szemléletmód szerint halad a munka a szakosztálynál. Amire szükség is van, hiszen az egyesületnél két versenyzőnek is célja a tokiói olimpiára való kijutás: Hajdu Jonatán és Kiss Balázs egyaránt kiemelt válogatott kerettag.


Vereckei Ákos és Vajda Attila

A kvalifikációs világbajnokságot jövőre rendezik, Szegeden. A szakosztály az utánpótlás biztosításáért is sokat tesz, rendezvényeken, iskolákban népszerűsítik a sportágat, de maguktól is jönnek a gyerekek. Nem mindenki akar azonban élsportoló lenni: a negyvenöt igazolt versenyző mellett száz feletti azoknak a száma, akik „csak” a mozgás öröméért járnak evezni. Ez utóbbi rekreációs sporttevékenységekre nyár óta már a sárkányhajó és a túra szakágakban is lehetőség nyílik. Hatalmas érték a szakosztálynál a jó közösség, ami az egészségmegőrzés mellett a másik nagy vonzerejük az evezős sportágaknak Dunaújvárosban. A Dunaferr Sportegyesület s így a kajak-kenu szakosztály fő támogatója – az önkormányzat mellett – a névadó szponzor ISD Dunaferr Zrt.: a cég segítsége több mint hat évtizede teszi lehetővé a sikeres működést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.