EUR: 333,95 Ft
CHF: 306,48 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Szombathely

Kétezer éves csatorna

Római kori vízvezetékre bukkantak régészek a dozmati árvízi tározó építését megelőző ásatáson. A kétezer éves csatorna látta el tiszta vízzel az ókori Savariát.

A most megtalált 250 méteres szakasz egy részét bemutatóhatóvá teszik, a többit – dokumentálás után – elbontják, mert a tározó nyomvonalába esik. A 2,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás munkálatai a tervek szerint haladnak, a jövő nyárra teljessé válik Szombathely árvízvédelme.

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.