EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat.

A balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz–KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen feleannyi, mindössze hét helyet tudhatnának magukénak. A Politico szerint négy széket kaphatna a Jobbik, két képviselőt delegálhatna az MSZP, míg egyetlen DK-s képviselő foglalhatna helyet a brüsszeli parlamentben, a többi ellenzéki párt azonban még ennyit sem.


Vagyis még az EU otthonában tevékenykedő elemzők is úgy látják, hogy a magyar választópolgárok jelentős többsége kétharmados felhatalmazással küldené Brüsszelbe a kormánypártokat, hogy továbbra is megóvják Magyarországot a bevándorláspárti bürokratáktól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.