EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,98 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat.

A balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz–KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen feleannyi, mindössze hét helyet tudhatnának magukénak. A Politico szerint négy széket kaphatna a Jobbik, két képviselőt delegálhatna az MSZP, míg egyetlen DK-s képviselő foglalhatna helyet a brüsszeli parlamentben, a többi ellenzéki párt azonban még ennyit sem.


Vagyis még az EU otthonában tevékenykedő elemzők is úgy látják, hogy a magyar választópolgárok jelentős többsége kétharmados felhatalmazással küldené Brüsszelbe a kormánypártokat, hogy továbbra is megóvják Magyarországot a bevándorláspárti bürokratáktól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.