2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Nagykanizsa

Kevesebb a munkanélküli

Zalában hat százalékkal csökkent az álláskeresők száma szeptemberben az elmúlt év azonos időszakához képest. A megyei kormányhivatal adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők aránya szeptember végén 4,9 százalék volt, ami fél százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A megye kirendeltségein 6450 álláskeresőt tartottak nyilván szeptember végén, ez négyszázzal kevesebb, mint egy éve, és tizenkettővel több, mint augusztusban. A kormányhivatal kiemelte: a korábbi években szeptemberben – az előző havihoz képest – általában mérsékelten nőtt az álláskeresők száma, míg idén mindössze néhány fővel emelkedett, gyakorlatilag stagnált.


A kanizsai állásbörzén több mint száz munkahelyet kínáltak a cégek (Fotó: Jancsi László)

Szeptemberben 130 álláskereső képzése kezdődött el a megyében, ugyanakkor a szezonális munkák megszűnése miatt többen kerestek állást a kirendeltségek segítségével. A hónap során – a legváltozatosabb munkakörökben –550 új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók. Az október közepén tartott kanizsai állásbörzén, amit a Nagykanizsai Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya szervezett, mintegy 40 kanizsai és környékbeli cég kínált több mint száz munkahelyet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.