EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Nyíregyháza

Kezdődik az adventi időszak

Idén december 1-jétől várja színes adventi forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza főterén. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai segítségével már megkezdődtek az előkészítő munkálatok a belvárosban.

Az idén a megszokott díszítés mellett több újdonságban gyönyörködhetnek majd a városlakók. A Vay Ádám körúton (a Hunyadi utcától a Kelet Áruházig) az oszlopdíszekre 27 darab új, 3 méter magas motívum kerül. A Kossuth tér irányából a Hősök tere felé – a Posta közben is –, a Zrínyi Ilona utca sétálóutcai szakaszán szintén új oszlopdíszeket szerelnek fel.


A megszokott díszítés mellett több újdonságban gyönyörködhetnek majd a városlakók (Fotó: Lokál)

A polgármesteri hivatal épületének homlokzatát új, lelógó 0,8 méter és 2 méter magas jégcsapfények díszítik. A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt található szökőkút irányából, a tér felé két oldalt 20 darab úgynevezett kreatív dézsás fenyőfát helyeznek ki, amely egy feldíszített karácsonyi kapu mellett helyezkedik el. A 20 darab fára a NYÍRVV szakemberei fényfüzért helyeznek, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére és kreativitására bízzák. Az adventet követően a fákat az óvodák ajándékba kapják, így az óvodások saját óvodájuk udvarán ültethetik el.

A Kossuth tér fái közül újabb két platánfa kap díszes „ruhát” rugalmas füzérrel, illetve gömbdíszekkel. A tér közepén tartószerkezetre elhelyezett fényfüzérrel és organikus gömbökkel díszített térháló teszi igazán ünnepivé és hangulatossá a nyíregyházi advent karácsonyi forgatagát. Ebben az évben a színpadot a polgármesteri hivatal főbejárata előtt állítják fel, ami új dekorációt és fedést kap. A fények felrakása mellett a faházak építése is megkezdődött, ezek most a Kossuth tér belső területén kapnak helyet. A díszvilágítást december 2-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel. Az ünnepi fények várhatóan 2019. január 6-áig, vízkeresztig díszítik a belvárost.


Kapcsolódó Cikkek