EUR: 344,83 Ft
CHF: 320,43 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Tatabánya

Ki mit tud? szépkorúaknak

A család és a munka mellett fontos a szabadidős tevékenység, a hobbi is – különösen az idős emberek számára. Ezt Schmidt Csaba polgármester mondta a harmadik Szenior Ki mit tud? megnyitóján. A rendezvény célja, hogy tehetséges ötven pluszosok széles körben is bemutatkozhassanak.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szenior Ki mit tud?-ot a KPVDSZ Művelődési Ház. Idén is a város polgármestere volt a program fővédnöke, aki támogatást is nyújtott a Ki mit tud? megrendezéséhez. Schmidt Csaba köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, fontos, hogy a régebb óta fiatalok nyugdíjasként is meg tudják tartani aktivitásukat a családi feladataik mellett.


A zenés-táncos számok mindig sikert aratnak

Hat kategóriában 32 produkció indult

– Fontos, hogy az idősebb emberek ne csak a családjuk társaságában, hanem szélesebb körben is meg tudják mutatni tehetségüket. A munkájuk mellett űzött hobbijukat kibontakoztathassák, előadják a közönség számára. Fontos, hogy a családi feladatok mellett mindenkinek legyen egy szabadidős elfoglaltsága – fogalmazott Schmidt Csaba.

A KPVDSZ hagyományteremtő céllal harmadik alkalommal biztosította, hogy a város megismerhesse a nyugdíjasok előadásait. A művelődési ház közhasznú alapítványának kuratóriumi elnöke, Kovácsné Hetényi Mária elmondta: a város mellett a polgármester és a Vértes Agorája, a KPVDSZ, valamint a Jászai Mari Színház is nyújt támogatást a Szenior Ki mit tud? megrendezéséhez.


A rendezvényen hat kategóriában 32 produkciót láthattak az érdeklődők. Az előadások rangsoráról zsűri döntött, melynek idén is Bereznai Csaba alpolgármester volt az elnöke, tagjai pedig Tóth Zsóka és Szegvári Ildikó voltak. Kovácsné Hetényi Mária kiemelte, hogy a zsűriben az idősek számára is ismerős, népszerű szakemberek ülnek minden évben.

Ezen a versenyen nem a nyeremény a lényeg, hanem hogy a lelkes fellépők a nézőközönséggel együtt tölthessenek egy kellemes délutánt. A felkészülés is élményt jelentett az időseknek a színpadra állás előtt. A Szenior Ki mit tud? megmérettetésén, a Vértes Agorájában városunk minden szépkorú lakója részt vehetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.