EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Tatabánya

Ki mit tud? szépkorúaknak

A család és a munka mellett fontos a szabadidős tevékenység, a hobbi is – különösen az idős emberek számára. Ezt Schmidt Csaba polgármester mondta a harmadik Szenior Ki mit tud? megnyitóján. A rendezvény célja, hogy tehetséges ötven pluszosok széles körben is bemutatkozhassanak.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szenior Ki mit tud?-ot a KPVDSZ Művelődési Ház. Idén is a város polgármestere volt a program fővédnöke, aki támogatást is nyújtott a Ki mit tud? megrendezéséhez. Schmidt Csaba köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, fontos, hogy a régebb óta fiatalok nyugdíjasként is meg tudják tartani aktivitásukat a családi feladataik mellett.


A zenés-táncos számok mindig sikert aratnak

Hat kategóriában 32 produkció indult

– Fontos, hogy az idősebb emberek ne csak a családjuk társaságában, hanem szélesebb körben is meg tudják mutatni tehetségüket. A munkájuk mellett űzött hobbijukat kibontakoztathassák, előadják a közönség számára. Fontos, hogy a családi feladatok mellett mindenkinek legyen egy szabadidős elfoglaltsága – fogalmazott Schmidt Csaba.

A KPVDSZ hagyományteremtő céllal harmadik alkalommal biztosította, hogy a város megismerhesse a nyugdíjasok előadásait. A művelődési ház közhasznú alapítványának kuratóriumi elnöke, Kovácsné Hetényi Mária elmondta: a város mellett a polgármester és a Vértes Agorája, a KPVDSZ, valamint a Jászai Mari Színház is nyújt támogatást a Szenior Ki mit tud? megrendezéséhez.


A rendezvényen hat kategóriában 32 produkciót láthattak az érdeklődők. Az előadások rangsoráról zsűri döntött, melynek idén is Bereznai Csaba alpolgármester volt az elnöke, tagjai pedig Tóth Zsóka és Szegvári Ildikó voltak. Kovácsné Hetényi Mária kiemelte, hogy a zsűriben az idősek számára is ismerős, népszerű szakemberek ülnek minden évben.

Ezen a versenyen nem a nyeremény a lényeg, hanem hogy a lelkes fellépők a nézőközönséggel együtt tölthessenek egy kellemes délutánt. A felkészülés is élményt jelentett az időseknek a színpadra állás előtt. A Szenior Ki mit tud? megmérettetésén, a Vértes Agorájában városunk minden szépkorú lakója részt vehetett.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.