EUR: 344,37 Ft
CHF: 322,04 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Külföld

Kiderült! Ő a brüsszeli késes terrorista

Megkéseltek egy rendőrt kedd reggel Brüsszel központjától néhány saroknyira. Kiderült, hogy a támadó a 34 éves Isaam T. volt, akit 2011-ben 8 év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek fegyvercsempészet miatt.A hírek szerint a késelés 6 óra előtt történt, a belga főváros főtere, a Grand Place közelében. A tettes a nyakán sebesítette meg a rendőrt, mire annak társa mellkason lőtte a támadót. Mindkét sebesültet kórházba szállították, az áldozat állapota stabil, azonban a terrorista életveszélyben van. Egyes hírek szerint két konyhakés is volt nála.

Brüsszel, 2018. november 20.
Rendőrségi szalag zárja le egy rendőrőrs előterét Brüsszel belvárosában 2018. november 20-án, miután egy támadó késsel megsebesített egy rendőrt. Egyelőre nem tudni terrorizmushoz köthető-e a támadás, amelynek elkövetőjét meglőtték.
MTI/EPA/Julien Warnand

A La Dernière Heure című helyi napilap névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta: „Allah akbar!” A lap internetes oldala szerint a támadó a 34 éves Isaam T. volt, akit 2011-ben 8 év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek fegyvercsempészet miatt, de szélsőséges iszlamistaként nem tartották nyilván. Jan Jambon belügyminiszter kijelentette, hogy a támadás gyáva akció volt a rendőrök ellen. Egyelőre vizsgálják, hogy terrorcselekmény történt-e. Az eseményekre reagálva Halász János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes alelnöke közölte: ismét beigazolódott, hogy a migráció veszélyt jelent Európára.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek