EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Békéscsaba

Kiemelt téma a társasházak tűzvédelme

A katasztrófavédelem idén is megrendezte a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja az volt, hogy a társasházak, lakóközösségek széles körű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Békés megyében sajtótájékoztatóval vette kezdetét az országos rendezvénysorozat. Hazánkban a lakosság 40 százaléka társasházi lakásokban él, ennek megfelelően a katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít azok tűzvédelmi szabályaira annak érdekében, hogy növeljék az ott élők biztonságát – közölte Bódi Csaba tűzoltó alezredes, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának vezetője. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a hatósági osztály munkatársai egész évben ellenőrzik, hogy az ott élők mennyire tartják be a tűzvédelmi előírásokat.


Maczó Dániel tűzoltó hadnagy és Bódi Csaba tűzoltó alezredes

Az ellenőrzések során nem a bírságolás a cél, hanem a biztonság növelése. Az érdeklődők többek között a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakást tartalmazó épületek tűzvédelmi szabályairól, valamint a középmagas, vagy annál magasabb lakóépületek tűzoltási felvonulási területének szabadon hagyásáról tájékozódhatnak.

Az alezredes ismertette az elmúlt időszak ellenőrzési tapasztalatait, a leggyakrabban előforduló hiányosságokat. Elmondta, a hatóság ellenőrzést végző munkatársai leginkább a menekülési útvonalak eltorlaszolására, valamint a közös tárolóhelyiségek szabályos használatára szólítják fel a lakóközösségek tagjait. A katasztrófavédelemhez érkező lakossági bejelentések zöme is ezekre a problémákra hívja fel leggyakrabban a figyelmet.

Kapcsolódó Cikkek