EUR: 319,76 Ft
CHF: 280,31 Ft
2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Egyéb Szombathely

Kiköltözhetnek a közszolgáltatók a belvárosból

Tizenkét közművesített telket alakítanak ki a 86. és 87. számú utak közelében található közel 15 hektáros iparterületen.

A tervek szerint ide költözik majd a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó, továbbá közepes méretű vállalkozások megtelepedésére is számítanak.


A tervek szerint így néz majd ki a Fotó: szombathely.hu

Kiszolgáló utakat, járdákat, kerékpárutat építenek ki, csapadékvíz-elvezető, illetve ivóvíz- és csatornarendszert, trafóállomásokat és hírközlési alépítményeket létesítenek, továbbá bevezetik a közvilágítást a Sárdi-ér úti iparterületen. Az 506 millió forint uniós forrásból a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházásnak köszönhetően olyan környezettudatos, fenntartható, gazdaságosan üzemeltethető telephelyek jönnek létre, amelyek vonzóak lehetnek a közepes méretű vállalkozások számára. A telkek értékesítéséből több mint egymilliárd forint bevételre számít a város.

A tervek szerint egy másik, 1,5 milliárd forintos beruházás részeként itt hozzák létre a városi közszolgáltató telepet, várhatóan a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó költözik ide a belvárosból. Ez városfejlesztési szempontból fontos, másrészt a lakók számára is kényelmesebb.

A kivitelezési munkálatok már elkezdődtek, a beruházás várhatóan a tavaszra készül el.

Kapcsolódó Cikkek