2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Szombathely

Kiköltözhetnek a közszolgáltatók a belvárosból

Tizenkét közművesített telket alakítanak ki a 86. és 87. számú utak közelében található közel 15 hektáros iparterületen.

A tervek szerint ide költözik majd a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó, továbbá közepes méretű vállalkozások megtelepedésére is számítanak.


A tervek szerint így néz majd ki a Fotó: szombathely.hu

Kiszolgáló utakat, járdákat, kerékpárutat építenek ki, csapadékvíz-elvezető, illetve ivóvíz- és csatornarendszert, trafóállomásokat és hírközlési alépítményeket létesítenek, továbbá bevezetik a közvilágítást a Sárdi-ér úti iparterületen. Az 506 millió forint uniós forrásból a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházásnak köszönhetően olyan környezettudatos, fenntartható, gazdaságosan üzemeltethető telephelyek jönnek létre, amelyek vonzóak lehetnek a közepes méretű vállalkozások számára. A telkek értékesítéséből több mint egymilliárd forint bevételre számít a város.

A tervek szerint egy másik, 1,5 milliárd forintos beruházás részeként itt hozzák létre a városi közszolgáltató telepet, várhatóan a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó költözik ide a belvárosból. Ez városfejlesztési szempontból fontos, másrészt a lakók számára is kényelmesebb.

A kivitelezési munkálatok már elkezdődtek, a beruházás várhatóan a tavaszra készül el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.