2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Kiköltözhetnek a közszolgáltatók a belvárosból

Tizenkét közművesített telket alakítanak ki a 86. és 87. számú utak közelében található közel 15 hektáros iparterületen.

A tervek szerint ide költözik majd a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó, továbbá közepes méretű vállalkozások megtelepedésére is számítanak.


A tervek szerint így néz majd ki a Fotó: szombathely.hu

Kiszolgáló utakat, járdákat, kerékpárutat építenek ki, csapadékvíz-elvezető, illetve ivóvíz- és csatornarendszert, trafóállomásokat és hírközlési alépítményeket létesítenek, továbbá bevezetik a közvilágítást a Sárdi-ér úti iparterületen. Az 506 millió forint uniós forrásból a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházásnak köszönhetően olyan környezettudatos, fenntartható, gazdaságosan üzemeltethető telephelyek jönnek létre, amelyek vonzóak lehetnek a közepes méretű vállalkozások számára. A telkek értékesítéséből több mint egymilliárd forint bevételre számít a város.

A tervek szerint egy másik, 1,5 milliárd forintos beruházás részeként itt hozzák létre a városi közszolgáltató telepet, várhatóan a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó költözik ide a belvárosból. Ez városfejlesztési szempontból fontos, másrészt a lakók számára is kényelmesebb.

A kivitelezési munkálatok már elkezdődtek, a beruházás várhatóan a tavaszra készül el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.