2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Belföld

Kínai mesét mutat be a Kolibri Színház

A császárfiú álma címmel különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház november 17-én, szombaton.

A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is – olvasható a Kolibri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.


A történet szerint Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép, és a koronával együtt mindjárt feleséget is kell választania. Csia Csingi álmában többször megjelenik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, Liu-Liu, aki ugyancsak álmodik az ifjú császárral és szívükben szerelem ébred. “De vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén? Sok nehézség után egymásra találnak, álmuk mégse válhat valóra” – olvasható a darab ismertetőjében.

“Jókai egyedülálló, kínai témájú műve csak a császárfiú történetét mutatja be, mi azonban a lány útját is végigkövetjük. Így egyfajta tükörtörténetet jelenítünk meg a színpadon” – idézik a közleményben a rendezőt, aki kiemelte az előadás különleges zenei- és látványvilágát is.


A produkcióban sokféle hagyományos kínai zene és ének hangzik el, a művészek klasszikus kínai hangszereket szólaltatnak meg, és kínai árnybábozás is megjelenik a kézi- és óriásbábok mellett.

A főbb szerepeket Nizsai Dániel, Michl Juli, Török Ági és Szívós Károly játssza. Az előadás báb-, jelmez- és látványtervezője Orosz Klaudia, a mozgástervező Lakatos János.

Az előadást 7 éves kortól ajánlják. A november 17-i bemutató után 18-án, 19-én, 20-án, valamint december 9-én, 10-én és 11-én is látható a produkció a Kolibri Színházban.

Kapcsolódó Cikkek