EUR: 335,43 Ft
CHF: 305,96 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb XIV.kerület

Kiss Balázs nagy világbajnoksága

Kiss Balázs ismét, immár sokadszor bizonyította, hogy nem szabad leírni. A BVSC 35 éves klasszis birkózója ugyanis a felkészülés során – szokás szerint – rengeteg sérüléssel bajlódott, lényegesen kevesebbet tudott edzeni mint társai, ennek ellenére csak egy figyelmetlenség választotta el a világbajnoki harmadik hely megszerzésétől.

A BVSC 35 éves klasszisa a vb előtt azt nyilatkozta, úgy érzi, esélyes lehet egy éremre. Nos, nem tévedett.
Bár vigaszágon, de eljutott a bronzmérkőzésig, amelyen a szerb Mihail Kajala volt az ellenfele. A két birkózó nagyon jól ismeri egymást, a szerb csapat rendszeresen edzőtáborozik Magyarországon, ráadásul az idei Európa-bajnokságon az elődöntőben összecsaptak, s akkor a szerb győzött.


Kiss Balázs (pirosban) bár vezetett Mihail Kajala ellen, végül a szerb birkózó szerezte meg a vb-bronzérmet (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Bár a magyar sportoló a szünetben három ponttal vezetett, a végén a szerb megfordította a mérkőzést, ő szerezte meg a bronzérmet, míg Kiss Balázs ötödik lett.
– A legutóbbi világversenyekhez, így a mostanihoz is úgy álltam hozzá, hogy mindent ki akarok adni magamból. Ez most maximálisan sikerült, egy centi sem maradt bennem. Úgy látszik, ez most az ötödik helyhez volt elég – mondta a verseny után Kiss Balázs, aki hozzátette, a bronzmeccs volt a legjobb mérkőzése a vb-n, végig betartotta a taktikát, vezetett is 3-0-ra, de akkor a szerb egy olyan bal válldobást csinált rajta, amit korábban még soha.
– Nem tudom, ezt honnan szedte elő, meglepett vele. Bosszús vagyok, mert ilyen közönség előtt, ilyen ágon meg kellett volna szereznem a bronzot, de így is tiszta a lelkiismeretem.

Őserő (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.