2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szeged

Kiszámíthatatlanul közlekednek a buszok Szegeden

Olvasóink hétről hétre panaszkodnak, hogy a szegedi buszjáratok nem tartják be a menetrendet. Reggelente gyakoriak a késések, éjjelente meg rendszerint hamarabb érkeznek a megállókba, ezért szerintük kiszámíthatatlan a tömegközlekedés városunkban. A DAKK Zrt.-től megtudtuk, hogy az önkormányzat alapadatai alapján készítik el a menetrendet, amelyet igyekeznek betartani.

– Szerda este taxival kellett hazamennem a Vértótól a Csillag térre, mert az utolsó 90-es busz a menetrendhez képest két perccel korábban elment. Nem értem, hogy miért írják ki az érkezési időt a digitális táblára, ha az nincs összhangban a valósággal – írta nekünk Antal 23 éves egyetemista.


– Esténként kiszámíthatatlanul közlekednek az autóbuszok, az előírtnál hol később, hol hamarabb érkeznek a megállóba. Nincs olyan menetrend, amelynek alapján ki lehet kalkulálni, hogy mikorra érdemes a megállóba érni – panaszkodott az idős Marika néni.

Olvasóink szerint sokszor túl hamar, vagy éppen túl későn érkeznek a buszok a megállóba

– Fél évvel ezelőtt azért vásároltam egy kerékpárt, mert elegem lett a szegedi tömegközlekedésből. Reggelente rendszeresen késnek a járatok, éjjelente meg talán a nappali késéseket próbálják behozni a sofőrök, ezért gyorsabban mennek, és egy-két megállót kihagyva felborítják a menetrendet – osztotta meg velünk gondolatait Kovács Tibor.


Olvasóink 80 százaléka szerint pontatlanok a szegedi buszok

A témával kapcsolatban a szegedma.hu-n szavazást hirdettünk, amelyben azt a kérdést tettük fel olvasóinknak, hogy szerintük pontosak-e a szegedi buszok. Összesen 602-en voksoltak, és a szavazók 80 százaléka szerint városunkban kiszámíthatatlanul közlekednek az autóbuszok.

Az önkormányzat szabja a menetrendet

A DAKK Zrt.-től megtudtuk, hogy a menetrendet az önkormányzat alapadatai alapján készítik el. – A menetrendi alapadatok meghatározója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata mint megrendelő és finanszírozó. Társaságunk a megrendelő által meghatározottak alapján köteles közlekedtetni autóbuszjáratait – olvasható a DAKK Zrt. közleményében.

Tilos korábban indulni

– Tiltott a meghirdetett menetrendhez képest korábban indulni a végállomásokról. Közbenső megállóhelyek esetében – amennyiben az autóbusz várakozása nem akadályoz más járatot – meg kell várni a menetrend szerinti indulási időpontot – írják.

A forgalmi viszonyok miatt késnek

– Autóbusz-vezetőink törekednek az esetleges késések lehetőség szerinti csökkentésére, ennek ellenére egyes járatok esetében – jellemzően a reggeli és délutáni csúcsidőszakban – az adott útvonalra jellemző, társaságunktól függetlenül kialakuló forgalmi viszonyok sajátosságai miatt esetenként előfordulhatnak késések – indokolja a közlekedési társaság a késéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.