EUR: 334,90 Ft
CHF: 307,15 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Szeged

Kiszámíthatatlanul közlekednek a buszok Szegeden

Olvasóink hétről hétre panaszkodnak, hogy a szegedi buszjáratok nem tartják be a menetrendet. Reggelente gyakoriak a késések, éjjelente meg rendszerint hamarabb érkeznek a megállókba, ezért szerintük kiszámíthatatlan a tömegközlekedés városunkban. A DAKK Zrt.-től megtudtuk, hogy az önkormányzat alapadatai alapján készítik el a menetrendet, amelyet igyekeznek betartani.

– Szerda este taxival kellett hazamennem a Vértótól a Csillag térre, mert az utolsó 90-es busz a menetrendhez képest két perccel korábban elment. Nem értem, hogy miért írják ki az érkezési időt a digitális táblára, ha az nincs összhangban a valósággal – írta nekünk Antal 23 éves egyetemista.


– Esténként kiszámíthatatlanul közlekednek az autóbuszok, az előírtnál hol később, hol hamarabb érkeznek a megállóba. Nincs olyan menetrend, amelynek alapján ki lehet kalkulálni, hogy mikorra érdemes a megállóba érni – panaszkodott az idős Marika néni.

Olvasóink szerint sokszor túl hamar, vagy éppen túl későn érkeznek a buszok a megállóba

– Fél évvel ezelőtt azért vásároltam egy kerékpárt, mert elegem lett a szegedi tömegközlekedésből. Reggelente rendszeresen késnek a járatok, éjjelente meg talán a nappali késéseket próbálják behozni a sofőrök, ezért gyorsabban mennek, és egy-két megállót kihagyva felborítják a menetrendet – osztotta meg velünk gondolatait Kovács Tibor.


Olvasóink 80 százaléka szerint pontatlanok a szegedi buszok

A témával kapcsolatban a szegedma.hu-n szavazást hirdettünk, amelyben azt a kérdést tettük fel olvasóinknak, hogy szerintük pontosak-e a szegedi buszok. Összesen 602-en voksoltak, és a szavazók 80 százaléka szerint városunkban kiszámíthatatlanul közlekednek az autóbuszok.

Az önkormányzat szabja a menetrendet

A DAKK Zrt.-től megtudtuk, hogy a menetrendet az önkormányzat alapadatai alapján készítik el. – A menetrendi alapadatok meghatározója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata mint megrendelő és finanszírozó. Társaságunk a megrendelő által meghatározottak alapján köteles közlekedtetni autóbuszjáratait – olvasható a DAKK Zrt. közleményében.

Tilos korábban indulni

– Tiltott a meghirdetett menetrendhez képest korábban indulni a végállomásokról. Közbenső megállóhelyek esetében – amennyiben az autóbusz várakozása nem akadályoz más járatot – meg kell várni a menetrend szerinti indulási időpontot – írják.

A forgalmi viszonyok miatt késnek

– Autóbusz-vezetőink törekednek az esetleges késések lehetőség szerinti csökkentésére, ennek ellenére egyes járatok esetében – jellemzően a reggeli és délutáni csúcsidőszakban – az adott útvonalra jellemző, társaságunktól függetlenül kialakuló forgalmi viszonyok sajátosságai miatt esetenként előfordulhatnak késések – indokolja a közlekedési társaság a késéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…