EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Klauzálos diákok a Vajdaságban

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola 41 tanulója és öt kísérőtanára ismét a Vajdaságban tett ötnapos látogatást október 15-e és 19-e között a Határtalanul! pályázat keretében. A pályázat segítségével kialakított testvériskolai kapcsolatok hétéves múltra és gazdag hagyományokra tekintenek vissza.

Az útvonal évről évre érinti ugyanazokat a jelentős történelmi, kulturális helyszíneket, de minden évben némi újítás, változatosság is helyet kap a kirándulásokon. Az utazások legfontosabb hozadékai: a tanulók érzékenyebbé válnak a határon túli magyarság léte, kultúrája iránt, barátságokat kötnek; a hosszasabb együttlét révén fejlődnek a szociális kompetenciáik; irodalmi, történelmi, földrajzi stb., azaz tantárgyak hosszú során átívelő, komplex ismeretekre tesznek szert az iskola falain kívül; gyakorolják az idegen nyelvek használatát.


A mostani kiránduláson az iskola 7. a és 7. b osztályos tanulói képviseltették magukat, csaknem teljes osztálylétszámmal, osztályfőnökeikkel Rácz Jánosnéval és Hegedűs Ildikóval és pótosztályfőnökükkel, Szeibel Mátéval.

A mostani kiránduláson az iskola 7. a és 7. b osztályos tanulói képviseltették magukat, csaknem teljes osztálylétszámmal, osztályfőnökeikkel, Rácz Jánosnéval és Hegedűs Ildikóval, valamint pótosztályfőnökükkel, Szeibel Mátéval.

Kapcsolódó Cikkek