EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Klauzálos diákok a Vajdaságban

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola 41 tanulója és öt kísérőtanára ismét a Vajdaságban tett ötnapos látogatást október 15-e és 19-e között a Határtalanul! pályázat keretében. A pályázat segítségével kialakított testvériskolai kapcsolatok hétéves múltra és gazdag hagyományokra tekintenek vissza.

Az útvonal évről évre érinti ugyanazokat a jelentős történelmi, kulturális helyszíneket, de minden évben némi újítás, változatosság is helyet kap a kirándulásokon. Az utazások legfontosabb hozadékai: a tanulók érzékenyebbé válnak a határon túli magyarság léte, kultúrája iránt, barátságokat kötnek; a hosszasabb együttlét révén fejlődnek a szociális kompetenciáik; irodalmi, történelmi, földrajzi stb., azaz tantárgyak hosszú során átívelő, komplex ismeretekre tesznek szert az iskola falain kívül; gyakorolják az idegen nyelvek használatát.


A mostani kiránduláson az iskola 7. a és 7. b osztályos tanulói képviseltették magukat, csaknem teljes osztálylétszámmal, osztályfőnökeikkel Rácz Jánosnéval és Hegedűs Ildikóval és pótosztályfőnökükkel, Szeibel Mátéval.

A mostani kiránduláson az iskola 7. a és 7. b osztályos tanulói képviseltették magukat, csaknem teljes osztálylétszámmal, osztályfőnökeikkel, Rácz Jánosnéval és Hegedűs Ildikóval, valamint pótosztályfőnökükkel, Szeibel Mátéval.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.