2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Kolbásszal etetett pumakölyköt foglaltak le a hatóságok

Egy néhány hónapos pumakölyköt foglaltak le a vadvédelmi hatóságok egy dél-coloradói otthonban, amelynek lakói kolbásszal etették az állatot.

A coloradói parkok és vadállatok védelmével foglalkozó hivatal, a Colorado Parks and Wildlife munkatársaként dolgozó Travis Sauder szerint a helytelen étrend miatt a ragadozó lebetegedett, de már jó állapotban van, elküldték egy vadállat-rehabilitációs központba.


Az állatot befogó walsenburgi lakosok a hét elején fényképeket tettek közzé a közösségi médiában a ketrecbe zárt kölyökről, amelyre egy hóbuckában találtak rá egy elhaladó hókotró nyomán. Mint fogalmaztak, megengedték az állatnak, hogy “kiolvadjon” náluk.

Sauder hangsúlyozta, hogy a helyieknek békén kellene hagyniuk a vadállatokat és emlékeztetett, hogy a pumák jól viselik a hideget.

A mindössze néhány hónapos pumakölyök túl sokáig volt fogságban ahhoz, hogy visszatérhessen a vadonba az anyjához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

  Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó “összeborulása” – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.