EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Extra

Könyv jelenik meg a Kerekes Band történetéről

A Kerekes Band elmúlt évtizedeit bemutató könyv jelenik meg Kábé23 címmel, amelyet a november 30-i koncert előtt ismerhet meg a közönség a budapesti Akvárium Klubban.

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. A kötetben a zenekar tagjai elmesélik, hogyan is járták végig a zenei színtér rögös útját, valamint olyan ismert emberek is nyilatkoznak, mint drMáriás, Sebő Ferenc és Berecz István. Az interjúkat Nuszbaum Tibor és Vass Norbert, a történeteket és legendákat Csarnó Ákos, Csepregi János és Fehér Viktor jegyzi. A NOW Books & Music gondozásában megjelenő könyv mellé letölthető válogatáslemez is kerül – közölte a kiadó az MTI-vel.


Az 1995-ben Egerben alakult Kerekes együttes mintegy tíz évig tartott táncházakat országszerte, s ezekből az időkből valók a moldvai és gyimesi népzenét tartalmazó lemezek is. Pimasz című albumuk, amely az autentikus népzenétől eltávolodva önálló szerzeményeket tartalmaz, 2006-ban már Kerekes Band néven jelent meg. Az első Fonogram-díjat a What The Folk?! album, a második Fonogram-díjat a Folklore Man kapta, majd élő koncertlemezzel is jelentkeztek Live at A38 címmel. A Kerekes Band zenéje két magyar filmben is hallható: az Erőss Zsolt hegymászó felépülését bemutató dokumentumfilmben, valamint az Árpa Attila rendezte Argo 2-ben. Ez utóbbinak a zenekar vezetője, Fehér Zsombor volt a zenei szerkesztője is.

Az együttes tagja Fehér Zsombor (furulya, ének), Námor Csaba (koboz), Csarnó Ákos (brácsa), Sohajda Péter (basszusgitár) és Fehér Viktor (dob).

Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.