2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Körözött férfit fogtak el a bulinegyedben

A rendőrség közterületi intézkedéssorozatának részeként elfogtak egy körözött férfit, illetve négy további embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt november 15-én a fővárosi “bulinegyedben” – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Emellett előállítottak egy férfit, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól, továbbá két emberrel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult – írták.


Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek, ennek részeként két nap alatt 54 taxist ellenőriztek; 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, valamint 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték.

Hangsúlyozták: az ellenőrzés célja a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni, illetve más jogsértő bűncselekmények elleni fellépés, valamint a kábítószerhez kapcsolódó bűncselekmények felderítése és az engedély nélküli taxiszolgáltatások kiszűrése.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival a következő időszakban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.