2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Korszerűek a Liget Budapest projekt fejlesztései

Megfelel a Liget Budapest projekt a modern kulturális intézményektől elvárt összes 21. századi szempontnak, sőt a fejlesztések Európa szerte a legkorszerűbbnek számítanak – közölte Gyorgyevics Benedek, a megvalósítást koordináló Városliget Zrt. vezérigazgatója csütörtökön a Portfolio Property Investment Forum 2018 című konferenciáján tartott előadásában.

A vezérigazgató az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a konferencián ismertette, hogy a megváltozott parkhasználati szokásokhoz igazodva, illetve a kulturális intézményekkel szembeni modern és interaktivitást igénylő felhasználói elvárásoknak megfelelően 21. századi, úgynevezett SMART technológiai megoldásokkal épül Európa legnagyobb és legkomplexebb kulturális fejlesztése, a Liget Budapest minden projekteleme.


Gyorgyevics Benedek a konferencián elmondta, hogy jó ütemben haladnak a Liget Budapest Projekt munkálatai, hat év alapos tervezőmunka után idén már több parkrészt átadtak és az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül. A parkfejlesztés első üteme lezárult, átadták többek a kutyás élményparkot, megújult a Vakok kertje és birtokba vehették a korszerű a ifjúsági sportpályákat is. A Szépművészeti Múzeum október 31-én megnyitotta kapuit, a Néprajzi Múzeum és az Állatkert bővítéseként megvalósuló Pannon Park pedig jó ütemben épülnek.

Az igazgató felsorolásában említette, hogy a jövő év elején várható az egykori Szabolcs utcai klinikák helyén megvalósuló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületeinek műszaki átadása, befejeződik a komáromi Csillag erőd rekonstrukciója és bővítése, valamint az Olof Palme Ház műemléki restaurálása is. Idén nyáron elkezdődött a Dózsa György úti mélygarázs megvalósítása, a Magyar Zene Háza építése.


A jövőre kitérve pedig elmondta, hamarosan elkezdődik az Új Nemzeti Galéria építése, a Magyar Innováció Háza és Városligeti Színház kivitelezése, valamint a parkfejlesztés java, köztük Európa legnagyobb játszóterének kialakítása is – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek