EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Ózd

Kórustalálkozó és jubileum

Az idén ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját az Ózd Városi Vegyeskar, amit a Felvidéki–Magyar Kórustalálkozóval egyszerre rendeztek meg. Az ózdi és határon túli énekkarok bemutatkozásának az evangélikus templom biztosított méltó helyszínt.

A kórustalálkozó bevezetőjeként Riz Gábor országgyűlési a zene fontosságát hangsúlyozta, ami a családjában is fontos szerepet játszik. Úgy véli, a szép dallamok emberségesebb mindennapokat teremtenek azok művelőinek és hallgatóinak, ezért több hasonló rendezvényre lenne szükség.


Fotó: Lokál
Az Ózd Városi Vegyeskar nívós előadással emlékezett az elmúlt 120 évre

A házigazda Ózdi Városi Vegyeskar mellett a hagyományoknak megfelelően most is bemutatkozott a Melódia Női Kar (Fülek), a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) és a Pro Cultura Férfikar (Fülek). A repertoárban egyházi és világi dallamok csendültek fel, Vadkerti Imre pedig szólóénekesként lépett a közönség elé.

Fotó: Lokál
Korosztályok váltják egymást, de a dallamok örökösek az Ózd Városi Vegyeskarban

Az ÓMI Olvasó ebből az alkalomból folyosói tárlat keretében mutatta be a város énekkarának 120 évét megörökítő kiállítási anyagot. Tabló készült a jelenlegi tagokról, akik elismerő oklevélben is részesültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.