EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Ózd

Kórustalálkozó és jubileum

Az idén ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját az Ózd Városi Vegyeskar, amit a Felvidéki–Magyar Kórustalálkozóval egyszerre rendeztek meg. Az ózdi és határon túli énekkarok bemutatkozásának az evangélikus templom biztosított méltó helyszínt.

A kórustalálkozó bevezetőjeként Riz Gábor országgyűlési a zene fontosságát hangsúlyozta, ami a családjában is fontos szerepet játszik. Úgy véli, a szép dallamok emberségesebb mindennapokat teremtenek azok művelőinek és hallgatóinak, ezért több hasonló rendezvényre lenne szükség.


Fotó: Lokál
Az Ózd Városi Vegyeskar nívós előadással emlékezett az elmúlt 120 évre

A házigazda Ózdi Városi Vegyeskar mellett a hagyományoknak megfelelően most is bemutatkozott a Melódia Női Kar (Fülek), a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) és a Pro Cultura Férfikar (Fülek). A repertoárban egyházi és világi dallamok csendültek fel, Vadkerti Imre pedig szólóénekesként lépett a közönség elé.

Fotó: Lokál
Korosztályok váltják egymást, de a dallamok örökösek az Ózd Városi Vegyeskarban

Az ÓMI Olvasó ebből az alkalomból folyosói tárlat keretében mutatta be a város énekkarának 120 évét megörökítő kiállítási anyagot. Tabló készült a jelenlegi tagokról, akik elismerő oklevélben is részesültek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.