2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Ózd

Kórustalálkozó és jubileum

Az idén ünnepli fennállásának 120 éves évfordulóját az Ózd Városi Vegyeskar, amit a Felvidéki–Magyar Kórustalálkozóval egyszerre rendeztek meg. Az ózdi és határon túli énekkarok bemutatkozásának az evangélikus templom biztosított méltó helyszínt.

A kórustalálkozó bevezetőjeként Riz Gábor országgyűlési a zene fontosságát hangsúlyozta, ami a családjában is fontos szerepet játszik. Úgy véli, a szép dallamok emberségesebb mindennapokat teremtenek azok művelőinek és hallgatóinak, ezért több hasonló rendezvényre lenne szükség.


Fotó: Lokál
Az Ózd Városi Vegyeskar nívós előadással emlékezett az elmúlt 120 évre

A házigazda Ózdi Városi Vegyeskar mellett a hagyományoknak megfelelően most is bemutatkozott a Melódia Női Kar (Fülek), a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) és a Pro Cultura Férfikar (Fülek). A repertoárban egyházi és világi dallamok csendültek fel, Vadkerti Imre pedig szólóénekesként lépett a közönség elé.

Fotó: Lokál
Korosztályok váltják egymást, de a dallamok örökösek az Ózd Városi Vegyeskarban

Az ÓMI Olvasó ebből az alkalomból folyosói tárlat keretében mutatta be a város énekkarának 120 évét megörökítő kiállítási anyagot. Tabló készült a jelenlegi tagokról, akik elismerő oklevélben is részesültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.