EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Kósa: Demeter Márta méltatlanná vált, hogy Magyarországot képviselje

Az LMP-s Demeter Márta méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot képviselje a NATO parlamenti közgyűlésében – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A bizottság – kormánypárti többséggel – csütörtöki ülésén fogadta el azt a határozati javaslatot, melyben Kövér László házelnöktől azt kéri, hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság LMP-s alelnökét a közgyűlésből.


Kósa Lajos az M1-en kiemelte: Demeter Márta katonai repülési adatokkal élt vissza, 30 évig nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

Elmondta: Magyarország a NATO parlamenti közgyűlésébe hét képviselőt delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit.


Ha az ellenzék megállapodik az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe, olyat aki nem szegte meg képviselői esküjét – közölte.

Mint arról beszámoltunk, Demeter Márta néhány hete azzal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt egy parlamenti felszólalásában, hogy annak lánya katonai repülőgéppel utazott haza Ciprusról. Az LMP vezető politikusa tévedett, a repülőn Orbán L. százados kislánya, Flóra utazott az édesanyjával, hogy a szigetországban szolgálatot teljesítő édesapját meglátogassa, majd vele együtt hazatérjen. A százados természetesen engedéllyel utaztatta családját katonai repülőgépen, ez a bevett gyakorlat katonai körökben, melynek biztonsági okai vannak.

Mivel Orbán L. százados egy ENSZ-misszióban vett részt Cipruson, ezért Demeter Márta nem csupán álhírt terjesztett, hanem minden valószínűség szerint bizalmas és érzékeny információkat szivárogtatott ki, amelynek polgári jogi és büntetőjogi következményei is lehetnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Halálos közúti baleset történt a 63-as főúton

    Letért az úttestről, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi a 63-as főút 23-as kilométerénél, Nagydorog térségében hétfőn reggel, vezetője a helyszínen életét vesztette – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

  • Segítünk megszedni magát piros tojással

    Segítünk megszedni magát piros tojással

    Minden évben eljön az a nap, amikor minden fiú, legény, és férfi elkezd eszeveszettül gondolkozni, hogy Húsvéthétfőn milyen verset mondjon a hagyományos locsolkodás mellé. Van, aki a rövid, frappáns versikékre esküszik, van, aki minden évben marad a bevált „Zöld erdőben jártam” kezdetű mondókánál.