EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Székesfehérvár

Kosárlabda EK: kérjük a következőt!

A legutóbbi nemzetközi kupahéten egy fehérvári csapat volt érintett, mégpedig az Alba Fehérvár férfi kosárlabdázói az Európa Kupában.

Heath (balra kékben) és Filipovity zavarják az ellenfél a Varese játékosát   Fotó: Albakosár

Dzunics Braniszlav mester tanítványai a csoportküzdelem utolsó fordulójához értek, és veretlenül utaztak a tabellán mögöttük második helyen álló olasz Varese otthonába. A fehérváriak itthon 8 ponttal verték ellenlábasukat, így a 7 pontos vereség is az ő elsőségüket jelentette – volna. De nem így lett. Az olaszok 25-öt vertek az ifjabb Kellert is a soraiban tudó vendégekre, 91-66-ra győztek, és elsőként várhatták az újabb kör sorolását. Tény, az albások dolgát nagyban megnehezítette, hogy csapatkapitányuk, Lóránt műtét után van, nem utazhatott, míg amerikai irányítójuk, Cartwright sérülés miatt nem léphetett pályára. De az is való, hogy két jó teljesítménnyel nehéz nyerni. Márpedig akkor csak Freeman 18/6, és Heath 15/6 pont nyújtott kiemelkedőt. A többiek akartak, küzdöttek, ami dicséretes, de ez kevésnek bizonyult.


De a lényeg, hogy a csapat bejutott a második csoportkörbe, céljuk az lehet, mint egy éve: az első két hely egyikének elérése, és utána jöhet a kieséses rendszerű folytatás a legjobb 16 között. Az ellenfelek: a B jelű négyes küzdelmei során az élen végző bolgár Balkan BC, a G csoport első helyén záró bolgár Lukoil Levski, a D csoport összecsapásait a második helyen záró izraeli Ironi Ness Ziona.

Kapcsolódó Cikkek