2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Kövér Cinkék Napja a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark gőzerővel készül a leghidegebb hónapokra: a téli készülődés november 10-én, szombaton a Kövér Cinkék napjával kezdődik, amikor téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács készítés és kisállat tréningek is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatók!

A Budakeszi Vadaspark szezonális programjának köszönhetően az érdeklődők a téli madáretetéssel és madárvédelemmel kapcsolatos, leghasznosabb mikénteket és hogyanokat tudhatják meg első kézből, a vadasparkba rendszeresen visszatérő Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület szakértőinek jóvoltából. Az előadás után interaktív foglalkozás keretein belül faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készíthetnek a látogatók, amit természetesen haza is vihetnek majd.


Az előadás és a közös alkotás után a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a „Madárbarát kert” tanösvény bejárásra is lehetőség nyílik, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak majd.

A Kövér Cinkék Napja részletes programja:
10.00-16.00 Pangea Kulturális és környezetvédelmi Egyesület előadásai és Madárkalács
készítés
10.00 Kisállat tréning: mosómedve
11.00 A madarak védelmében: előadás a színpadon
12.00 Kisállat tréning: aranysakál
13.00 A madarak védelmében: előadás a színpadon
14.30 Kisragadozó látványetetés

Kapcsolódó Cikkek