EUR: 324,55 Ft
CHF: 298,57 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Külföld

Közel száz szibériai tigriskölyök született

Idén 98 szibériai tigriskölyök született a világ legnagyobb tenyészközpontjában, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban.

A Harpinban lévő szibériai tigrisparkban több mint ezer szibériai tigris él, és itt hozták létre a kínai szibériai tigristenyészközpont egyik létesítményét, a közeli Mudancsiang városában pedig egy másikat.


“Szabályozzuk, hogy évente hány szibériai tigris szülessen, hogy biztosítsuk a faj pedigréjét” – hangoztatta Liu Dan, a park illetékese.

Li Hszin parkőr, aki a világra jött állatkért felelős, nemcsak eteti a kölyköket, hanem naponta méri súlyokat, ellenőrzi hőmérsékletüket, és ő tartja rendben az állatóvodát.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, főleg Kína észak-keleti térségében és Oroszország távol-keleti részén él.

Kínában fajmentő program keretében hozták létre a hejluncsiangi nagymacska-tenyészköpontot 1986-ban, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyarok mindig megfizették az árát, ha elfeledkeztek a nemzet elsőségéről

  A magyarok mindig megfizették az árát, ha elfeledkeztek a nemzet elsőségéről

  A magyarok mindig megfizették annak árát, amikor elfeledkeztek István király döntéseinek erkölcsi megfontolásairól, arról, hogy első helyen a magyarok vannak; nem mások ellenében, nem Európán kívül, nem gőggel és elfordulással, de önbecsüléssel és kellő eréllyel ahhoz, hogy érdekeiket érvényesítsék – hangsúlyozta augusztus 20-i ünnepi beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton Palicson.

 • Sürgősen meg kell operálni Jean-Claude Junckert

  Sürgősen meg kell operálni Jean-Claude Junckert

  Sürgősen meg kell műteni Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ezért a luxemburgi politikus meg is szakította ausztriai nyaralását, és visszatért Luxemburgba – közölte szombaton a brüsszeli testület.

 • Merkel: A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

  Merkel: A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

  A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért – mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel.