2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Sport

Kubatov Gábor: Azon leszek, hogy a Ferencváros első számú szolgájaként a legtöbbet adjam a klubnak

Az ország egyik legnagyobb sportklubja, a Ferencváros újra elnököt választott. Az elnökségi tagok titkos szavazáson úgy döntöttek, hogy a következő négy évben is Kubatov Gábor vezesse a zöld-fehéreket.

Kubatov Gábor újabb négy évre a Ferencvárosi Torna Club elnöke.
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A közgyűlésen, a szavazás előtt Kubatov Gábor összefoglalta az elmúlt két ciklus, azaz hét és fél év legfontosabb eredményeit. Jelentős infrastrukturális fejlődés következett be a Fradi életében: felépült a Groupama Aréna, amely komoly nézőszám-növekedést is magával hozott. Női labdarúgóközpont épült, és számos más szakosztály kapott új, minőségi otthont. A jó körülmények között pedig az eredmények sem maradnak el: 2018-ban a férfi vízilabdacsapat 18 év után ismét bajnoki címet nyert, további három csapat pedig nüansznyi különbséggel szorult a második helyre. A klub költségvetése jelentősen növekedett, és teljes átláthatóságot ért el, ennek köszönhetően pedig tőkeerős szponzorok is érkeztek az egyesülethez. A klub komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, elindította a Fradi Suli Programot és a Fradi Fair Play Bizottságot. Az Albert Flórián Alapítvány sok utánpótláskorú sportolót támogat.


Az FTC tájékoztatása szerint a tisztújító közgyűlésen arról döntöttek, hogy kik legyenek az elnökségi tagok. Kilenc jelöltre – Bácskai János, Kökény Beatrix, Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Rieb György, Sike András és Springer Miklós – lehetett szavazni, valamennyien megkapták a megválasztásukhoz szükséges szavazatot, így elnökségi tagok lettek. Ők aztán titkos szavazáson választották újra Kubatov Gábort klubelnöknek.

– Sokat dolgoztunk az elmúlt években, de soha nem leszek elégedett, mert mindig látom, hogy még többet is tehettünk volna – mondta Kubatov Gábor. – A következő négy évben is azon leszek, hogy a Ferencváros első számú szolgájaként a lehető legtöbbet adjam a klubnak. További komoly infrastrukturális feladatok állnak előttünk, illetve az a célunk, hogy a férfi labdarúgócsapat végre nemzetközi porondon is letegye a névjegyét.


Az elnök személye tehát nem, az alelnöké viszont választott, hiszen Kocsi Máté saját kérésére, egyéb elfoglaltságai miatt, távozott a posztról, őt Nyíri Zoltán váltotta.
– Nagy megtiszteltetés, hogy az elnökségi tagok érdemesnek tartottak az ügyvezető alelnöki pozícióra. A feladatköröm nem változik, továbbra is a Fradi vezetésének operatív feladatai hárulnak rám, amelyeket természetesen a következő négy évben is a legjobb tudásom szerint végzek el.

Az elnökségi tagok közé új jelöltként került Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.
– Fradi-szurkolóként számomra nagy öröm, hogy a szponzori együttműködés után immár a klub elnökségének tagja lehetek. Bízom benne, hogy a vállalati múltam során szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudom, és a következő négy évben sokat tudok segíteni a Ferencvárosnak – mondta Rékasi Tibor.

Kapcsolódó Cikkek