2020. január 24., péntek
Timót

Extra

Kulisszatitkok: Csengetett, mylord?

Polgár Zsuzsanna, a Debreceni Egyetemen tudományos munkatársa volt a Csengetett, Mylord? közönségtalálkozó szellemi atyja. A fiatal kutató az Orvosi Vegytani Intézetben dolgozik, és részt vesz a kémia, molekuláris biológia oktatásban és egy speciális rákkutatásban is. Nem mellesleg, eltántoríthatatlan Csengetett, Mylord? rajongó. 

– Még gyerekkoromban és gimi alatt néztem a sorozatot, majd újra elővettem a Downton Abbey kapcsán. Amikor néztem a DA-t, rájöttem, hogy van ugyanezt a kort bemutató de sokkal viccesebb sorozat is és újra elkezdtem nézni a Mylordot. Ekkor kattantam rá úgy igazán. Felnőtt fejjel megértettem sok mindent, amit gyerekként nem teljesen – mint például a gumigyár terméke – és zseniálisnak találtam, gyakorlatilag megunhatatlannak – mesélt a sorozattal való találkozásáról Polgár Zsuzsanna, aki elmondta, hogy Paul Shane rendkívül népszerű volt a színésztársai körében is, akinek a tányérokkal azért meggyűlt a baja.
 – Az ominózus tányértörős jelenet próbafelvételekor a tál igazi volt és nehezen tört szét a fején, és természetesen nagy fájdalmat is okozott neki. Golflabda nagyságú púp nőtt a fejére, és hosszan káromkodott a jelenet után. Este a közönség előtti felvételkor nehezen lehetett rávenni a jelenet felvételére, de szerencsére ekkor már a könnyen törő tányérok kerültek elő – osztotta meg nevetve a háttérinfót Zsuzsanna, aki olyan szerencsében részesült, hogy személyesen fogadhatta a brit színészeket a reptéren.
Érzékeltem rajtuk, hogy nem hiszik el, hogy itt mennyire népszerűek, valójában inkább értetlenséget láttam rajtuk a kezdeti időkben. Amikor végül belátták,hogy itt tényleg ennyire rajonganak értük, akkor elengedték magukat, és őszintén örültek. Csodálkoztak, hogy milyen jó boraink vannak és nagyra értékelték a magyar gasztronómiát is. Szerintem jól érezték magukat és remélem visszajönnek még. A találkozó megszervezését és lebonyolítását dícsérték, mert látták mennyi munkát tettünk bele – osztotta meg első benyomásait Polgár Zsuzsanna a Lokállal, akinek van is mit mesélni, hiszen ez egy hatalmas projekt volt, és egyikük sem profi rendezvényszervező.
Egyikőnknek sem ez a szakmája, ezért próbáltunk mindent a józan paraszti ésszel megcsinálni. Viszont jó is volt, hogy mind a hárman más területről jöttünk, más karakterként álltunk a szervezéshez, így remekül kiegészítettük egymást. Nagyon tetszett a demokrácia a gyakorlatban, és vicces, hogy nálunk tényleg működött – addig alakítottunk dolgokat, amíg mind a hármunknak megfelelő lett a végeredmény. Sok buktató volt, volt egy-két trollunk is, amik akkor nagyon idegesítőek és bosszantóak voltak, de ma már tudunk rajta nevetni. Egy-egy ilyen nehézségen azonban mindig túllendített a színészek hozzáállása, lelkesedése és kedvessége. Például amikor a munkahelyemre kaptam egy levelet Angliából, eléggé meglepődtem, mert nem vártam senkitől levelet a szigetországból. Amint kinyitottam és megpillantottam Mr Teddy Meldrum fényképeit, rögtön elmosolyodtam. Mellette volt egy kis levél is, hogy csak így tudta elküldeni a kért képeket, mert számítástechnikai anititalentum és e-mailben nem tudta csatolni. Hát nem cuki?! Meg kell zabálni! Az ilyenek miatt érdemes volt folytatni és csinálni azt a rengeteg munkát. Na meg a fantasztikus közönség miatt – mondta Zsuzsa.
Eleinte kicsit féltünk, hogy ennyi ember hogyan fog együttműködni, hiszen sokféle ember jött össze, és nem tudtuk, milyen elvárásokat támasztanak a közönségtalálkozóval és velünk szemben. Szerencsére a tudatos és nyílt kommunikációnknak, sikeresen el tudtuk mondani és átadni a résztvevőknek, hogy mire számítsanak a rendezvényen, így szerintem nem érte őket csalódás. Nagyon örültem, hogy örömet tudtunk szerezni ennyi embernek, hiszen ez volt a cél és a visszajelzések alapján, ez maradéktalanul sikerült is, és ennek nagyon örülünk mindnyájan!

Kapcsolódó Cikkek