2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Zalaegerszeg

Különleges bengáli tigrisek érkeztek

Felajánlásnak köszönhetően két bengáli tigris érkezett Németországból a Zrinszki Alapítvány segítségével a Csácsi-hegyi állatkertbe. Az egyik példány ráadásul ritka albínó.

A kölykök valódi szenzációnak számítanak, hiszen a fehér albínó fajból mindössze 50 él a világon, míg a csíkosabb társának fajtája is mindössze négy állatkertben látható. Jelenleg körülbelül hatkilósak, ám felnőtt korukra a 220 kilót is elérhetik, naponta kétszer esznek darált húst és speciális, vitamindús tápszert.

 

 

 

Mivel veszélyeztetett faj, természetvédelmi szempontból is fontos a tigrisek állatkerti tartása és tenyésztése, akik vélhetően a látogatók kedvencei lesznek. Az albínó kislányt és a csíkos kisfiút gazdái még nem nevezték el, a névválasztást várhatóan közönségszavazatra bocsátják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.