EUR: 335,98 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Sopron

Különleges festményeken a gyönyörű Bánfalva

November 23-ig tekinthető meg Gáspárdy Tibor huszonegyedik önálló kiállítása a sopronbánfalvi fiókkönyvtárban, amely a környéket mutatja be.

Már látható Gáspárdy Tibor új sopronbánfalvi kiállítása. A tárlatot Kovács-Gombos Gábor festőművész nyitotta meg Fodor Gábor fuvolaművész közreműködésével a Széchenyi István Városi Könyvtár bánfalvi fiókkönyvtárában. Az eseményen jelen volt dr. Simon István alpolgármester is. A művészkedvelők a soproni születésű festőművész tíz bánfalvi témájú akvarellképét tekinthetik meg.


Gáspárdy Tibor festményein Sopronbánfalva láthat különböző szemszögekből
Fotó: könyvtár

„Lírai hangvételű, klasszikus akvarell technikával készült képei alapos szakmai felkészültségről tanúskodnak. Témáit környezetéből, szülővárosa romantikus hangulatokat őrző látványaiból, dunántúli tájélményeiből szűri ki. Könnyedség, kifejező erő, áradó színesség, oldottság jellemzi munkáit” – jellemzi Gáspárdy Tibor művészetét a Kortárs Magyar Művészeti Lexikon.

A sopronbánfalvi fiókkönyvtár fontosnak tartja a képzőművészeti alkotók támogatását is
Fotó: könyvtár

A fiókkönyvtár arra törekszik, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett a kultúra más területeiről is bővebb kínálatot nyújtson. Elsősorban a soproni születésű vagy kötődésű művészek munkáit mutatják be – a rendkívül jelentős soproni képzőművészeti hagyományok előtt tisztelegve –, így szeretnék segíteni a városhoz és környékéhez való mélyebb kötődés kialakulását.

November 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők a kiállítást
Fotó: könyvtár

– Az évet Grabner József kiállításával nyitottuk, nyáron a soproni képzőművészet örökbecsű alkotóinak műveiből mutattunk be válogatást, kifejezetten arra törekedve, hogy a régen látott, de a városban oly népszerű alkotók műveit újra megcsodálhassák a művészetbarátok – mondta el Szabó Attila, a Széchenyi István Városi Könyvtár bánfalvi fiókkönyvtár vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.