EUR: 336,27 Ft
CHF: 313,21 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Pécs

Kutatási és oktatási partnerség a fejlődés érdekében

A korábbi, hosszú távú együttműködési megállapodás kibővítéseként egy újabb keretmegállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az IT Services Hungary Kft. (ITSH). Hazánk legnagyobb ICT-munkaadója és Magyarország első egyeteme közötti keretmegállapodás kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbra fűzzék eddigi kapcsolatukat.

Stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött a PTE és az IT Services Hungary  (Forrás: UnivPécs)

 

Miseta Attila, a PTE rektora hangsúlyozta: az együttműködés sokoldalúságát mutatja, hogy az egyetem három kara, a Műszaki és Informatikai Kar, a Közgazdaságtudományi, valamint a Bölcsészettudományi Kar is érintett a projektekben.


A megállapodás keretében az ITSH többek között szakmai gyakorlati lehetőségeket, gyakornoki álláslehetőségeket, ösztöndíj-lehetőségeket biztosít, valamint hallgatói versenyeket, laborfelszerelések beszerzését szponzorálja.

Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az együttműködés kiváló folytatása a 2013-ban Pécs városával és a Pécsi Tudományegyetemmel kötött háromoldalú stratégiai megállapodásnak. Az ITSH továbbra is folyamatosan bővül pécsi telephelyén, amihez elengedhetetlen a jövő generációjának támogatása.

A PTE nemcsak az ITSH-val, hanem a Hauni Hungáriával, Pécs legnagyobb ipari foglalkoztatójával is kötött keretmegállapodást. A Hauni bekapcsolódik az egyetem alkalmazott kutatásaiba, továbbá segítséget nyújt a tananyagok aktualizálásában és fejlesztésében. 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.