2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Kutyaharapást sörrel! Hétvégén nyit a BrewDog Budapest!

Csütörtök este betekintést nyerhettünk a BrewDog műfajteremtő skót sörfőzde legújabb bárjába Budapesten, ugyanis a pénteki hivatalos Grand Opening előtt a sajtó munkatársai bejárhatták Európa kézműves sörének Mekkáját az Anker közben.

A legújabb bár Budapest szívében található, ahol az összes metró találkozik, ahol az éjszakai élet kezdődik. A BrewDog Budapest szó szerint a bulinegyed bejáratánál található, és látogatható délelőttől késő éjjelig a hét minden napján.


A budapesti bár pultjában mintegy 25-féle sör található csapon, ennek körülbelül háromnegyede a BrewDog saját terméke, a többit pedig magyar főzdék különleges söreivel töltöttek fel, így szinte senki nem marad szomjas, sőt éhes sem! A klasszikus hamburgereken és sörkorcsolyákon túl helyi ízekkel is szolgálnak, így egy jó sör után a gyomrunk is megtömhetjük minden földi jóval.

Az emblematikus skót főzde egyébként kiemelten volt jelen a májusi BPBW Budapest Beer Week nemzetközi sörfesztiválon, amelynek nem titkolt célja volt, hogy végérvényesen bekapcsolja Budapestet és a magyar sörfőzést a nemzetközi sörös körforgásba. Ennek egy újabb lépcsőfoka, hogy az európai kézműves sört a saját képére formáló BrewDog saját bárt nyit a főváros bulinegyedében. Kevesen tudják, de a skótok már egyenesen úgy utalnak a magyar színtérre külföldi sajtóanyagukban, mint az egyik elsőre, ami fel tudta venni a nemzetközi kézműves sörös élet ritmusát.

Az Anker Klub most BrewDog Budapestként születik újjá, számos helyen meghagyva a klasszikus budapesti belvárosi stílust, illetve felfrissíti a nemzetközi BrewDog bárláncra jellemző egyedi hangulatát is. Számos olyan megoldás született, amit a nemzetközi lánc ennek az egységnek a munkálatai során fedezett fel és kíván továbbvinni a jövőben is.


A zárt körű megnyitójával egybekötött sajtótájékoztatón jelen volt Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete és Graeme Hamilton, a BrewDog kereskedelmi kapcsolatokért felelős igazgatója is. (Head of Retail Partnerships)

A nagykövet neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a születési helyét tekintve egyébként skót diplomata volt az, aki felrobbantotta az internetet, amikor József Attila-verset szavalt magyarul beiktatása alkalmából. Iain Lindsay úr láthatóan jól érezte magát, hiszen elárulta, végtelenül boldog, hogy végre nem a brexitről kell beszélnie.

Érdekesség, hogy a 2007-ben akkor még két huszonéves fiatal srác, James Watt és Martin Dickie által alapított skót gyár mára legkevesebb egymilliárd euró körüli cégértékre növekedett. Alig tíz évre volt szükségük, hogy a skóciai Ellonban megalapított első főzdéjük után teljesen átírják nem csak a hagyományos sörfőzés szabályait. És milyen jól tették!

Ha ön is kíváncsi a skót sörfőző mesterműveire, látogasson el az Anker Klub helyére, ahol a BrewDog a klasszikus budapesti belvárosi stílust, illetve a nemzetközi bárláncra jellemző egyedi hangulattal várja vendégeit a nyilvános megnyitón pénteken este 6 órától.

Kapcsolódó Cikkek