EUR: 338,03 Ft
CHF: 316,62 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb XVII.kerület

Lábunk alatt a tananyag

Megérkezett a Fővárosi Önkormányzat urbanisztikai projektje Rákosmentére. Az új járdafestések máris a tíz év alatti korosztály kedvencei lettek. A gyerekek Varró Dániel időmértékes verssoraira ugróiskolázhatnak, de megismerkedhetnek a naprendszerünkkel és a szorzótáblával is.

Egyedi ugrálóiskola sulibamenet és -jövet (fotó: Rákosmente önkormányzata)

A projekt a budapesti önkormányzat és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) együttműködésével jöhetett létre. Az innovatív urbanisztikai megoldások célja pedig nem más, mint egy gyermekbarát városkép megvalósítása a fővárosban.


Nézz a lábad elé, ott az egész naprendszer (fotó: Rákosmente önkormányzata)

A járdafestések különböző témaköröket idéznek Rákosmentén. Egy dinoszaurusz az Újlak lakótelepen „hagyta ott a lábnyomát”, de többek között számtani példába is belefuthatunk az Újlak Uszodánál. A naprendszer modellje a rákoskeresztúri mentőállomás elé került. A projekt ötletgazdái az irodalom szerelmeseinek is kedveskedtek: őket Varró Dániel időmértékes versrészlete várja ugróiskola formájában a Kőrösi Csoma Sándor iskolánál.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.