EUR: 329,45 Ft
CHF: 300,47 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár Jánost kormánybiztossá nevezték ki

Orbán Viktor miniszterelnök Lázár János országgyűlési képviselőt 2018. november 1-jével kormánybiztossá nevezte ki.

Feladata, hogy figyelemmel kísérje a folyamatban lévő uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, továbbá koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

Lázár János feladatait az illetékes állami vezetőkkel és a Csongrád Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben látja el, miközben részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésében. Kormánybiztosi tevékenységét a miniszterelnök irányítja, munkáját díjazást nélkül látja el.

A Kormánybiztosi kinevezésről szóló 1552/2018. (XI. 5.) Korm. határozat a Magyar Közlöny 2018. november 5. (hétrő) számában jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.