EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Lebukott a Soros-egyetem

Lebukott a Soros-egyetem. Hangfelvétel bizonyítja, hogy a budapesti intézmény valójában nem indított egyetemi képzést az Egyesült Államokban, így a működése továbbra sem felel meg a magyar törvényeknek.

– Minden olyan Bard College-kurzust, amelynek köze van a CEU-hoz, csak az utóbbi intézményben oktatnak, tehát nem az Egyesült Államokban, itt nincs semmi – mondja el a Magyar Idők által közzétett hangfelvételen Janet Stetson, a Bard College (BC) mesterképzésért felelős tanulmányi osztályának vezetője.


Janet Stetson úgy fogalmazott, hogy az együttműködés „nagyon laza”, ami azt jelenti, hogy a Bard College alapképzésében részt vevő hallgatók a CEU-n tölthetnek fél vagy egy évet, azonban tanulmányaikat csak a BC-re visszatérve folytathatják. Ez nem posztgraduális képzési rendszer, ahogy korábban a CEU állította, jogszerű működését alátámasztandó, sokkal inkább hasonlít a közismert Erasmus-ösztöndíjprogramra, amelynek keretében a diákok vendéghallgatóként tölthetnek időt más egyetemeken.

Ez utóbbi nem alkalmas arra, hogy valaki máshol folytassa tanulmányait, vagy ott szerezzen diplomát, célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a más szakokra való áthallgatás. Ez lehet az egyik magyarázat arra a meglehetősen kínos tényre is, hogy Soros György egyetemének, a CEU-nak Amerikában nincs oktatásra alkalmas épülete. Mint lapunkban korábban megírtuk, a CEU amerikai intézetének címén egy csinos erdőszéli faházat találtak.


Korábban Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese azt mondta, hogy oklevél szerezhető azon a „szakon”, amelyet a BC-vel való szerződés keretében működtetnek, szerinte ez posztgraduális képzésnek minősül. Azonban az említett oklevél (certificate) nem diploma, ezért Soros egyeteme továbbra sem felel meg a magyar felsőoktatási törvényben előírtaknak, tehát jogtalanul működik.

Enyedi Zsolt e-mailben azt válaszolta a Magyar Idők megkeresésére, hogy a BC-s programjukkal nem Janet Stetson, hanem Jonathan Becker tanulmányi főtitkárhelyettes foglalkozik.

Soros egyeteme a vádakra egy közleményben reagált, amiben érdemben nem cáfolták a Magyar Idők értesüléseit.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.