EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szekszárd

Lebukott az embercsempész

A Szekszárdi Járásbíróság első fokú ítéletével csempészett személyek sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt hat év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és Magyarország területéről nyolc évre kitiltotta azt a szerb állampolgárt, aki 37 illegális migránst próbált az országon átszállítani egy levegőtlen teherautó rakterében.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának rendőrei a gépjárművet intézkedés alá vonták Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A másodfokú eljárásban a Szekszárdi Törvényszék október 18-án helybenhagyta a járásbíróság ítéletét, így az változtatás nélkül jogerőre emelkedett, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.


– A szerb állampolgár vádlott egy ismeretlen személyazonosságú embercsempész rábírására 2017. október 23-án Röszkén keresztül Magyarországra utazott, hogy vagyoni haszon reményében több illegális migránst Ausztriába szállítson. Az ismeretlen embercsempésszel történt előzetes egyeztetés után a vádlott Szegeden kibérelt egy FIAT Ducato Maxi típusú, emberi szállításra alkalmatlan, kizárólag áruszállításra rendszeresített tehergépkocsit, amellyel felhajtott az M60-as autópályára és Versend környékén felvette az autópályán várakozó 37 illegális bevándorlót, akikkel elindult Ausztria felé. Mindössze 36 perces utat tudott megtenni, mert a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának rendőrei a gépjárművet intézkedés alá vonták, és a gépjármű rakterében megtalálták a 37 illegális bevándorlót – részletezte a sajtószóvivő.

37 illegális bevándorlót zsúfolt össze a vádlott egy teherautó rakterében Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzátette, az intézkedés során a mentőket is értesíteni kellett, mert a 36 perces út a levegő nélküli raktérben összezsúfolt személyeknek az átlagost meghaladó testi gyötrelmet okozott. Hosszabb út megtétele esetén további rosszullétek léphettek volna fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.