2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Szekszárd

Lebukott az embercsempész

A Szekszárdi Járásbíróság első fokú ítéletével csempészett személyek sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt hat év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és Magyarország területéről nyolc évre kitiltotta azt a szerb állampolgárt, aki 37 illegális migránst próbált az országon átszállítani egy levegőtlen teherautó rakterében.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának rendőrei a gépjárművet intézkedés alá vonták Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A másodfokú eljárásban a Szekszárdi Törvényszék október 18-án helybenhagyta a járásbíróság ítéletét, így az változtatás nélkül jogerőre emelkedett, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.


– A szerb állampolgár vádlott egy ismeretlen személyazonosságú embercsempész rábírására 2017. október 23-án Röszkén keresztül Magyarországra utazott, hogy vagyoni haszon reményében több illegális migránst Ausztriába szállítson. Az ismeretlen embercsempésszel történt előzetes egyeztetés után a vádlott Szegeden kibérelt egy FIAT Ducato Maxi típusú, emberi szállításra alkalmatlan, kizárólag áruszállításra rendszeresített tehergépkocsit, amellyel felhajtott az M60-as autópályára és Versend környékén felvette az autópályán várakozó 37 illegális bevándorlót, akikkel elindult Ausztria felé. Mindössze 36 perces utat tudott megtenni, mert a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának rendőrei a gépjárművet intézkedés alá vonták, és a gépjármű rakterében megtalálták a 37 illegális bevándorlót – részletezte a sajtószóvivő.

37 illegális bevándorlót zsúfolt össze a vádlott egy teherautó rakterében Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzátette, az intézkedés során a mentőket is értesíteni kellett, mert a 36 perces út a levegő nélküli raktérben összezsúfolt személyeknek az átlagost meghaladó testi gyötrelmet okozott. Hosszabb út megtétele esetén további rosszullétek léphettek volna fel.

Kapcsolódó Cikkek