2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Kecskemét

Leégett egy élet munkája

Mintegy 1500 négyzetméteren égett egy tollgyár Kiskunfélegyháza és Gátér között. Összesen 65 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat, ám a szél nehezítette az oltási munkálatokat. Probléma volt továbbá, hogy a csarnok mellett egy erdő és egy tarló is található.

Óriási lángokkal égett egy tollgyár Kiskunfélegyháza és Gátér között. Marozsi András, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a helyszínen elmondta: mintegy 1500 négyzetméteren égett raklap és toll nagy mennyiségben, ezért a legmagasabb fokú, 5-ös riasztás volt érvényben.


Hatalmas területen pusztított a tűz

Délelőtt 10 óra 30 perckor érkezett a jelzés, hogy ég egy csarnok. Ekkor nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a helyszínre, először a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a ceglédi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók érkeztek a gyárhoz. A gond azonban akkora volt, hogy erősítést kellett kérni a szolnokiaktól, valamint riasztották az orgoványi önkéntes tűzoltókat is. Az autókkal folyamatosan fordultak és hozták a vizet. Az oltási munkálatokat nehezítette a szél, valamint gondot okozott a csarnok mellett található erdő és az előtte lévő tarló. Mind a két részbe belekapott a tűz, ám azt gyorsan sikerült eloltani, illetve körülhatárolni a tüzet, így nem tudott továbbterjedni. A füst akkora volt, hogy még 30 kilométerrel arrébb is lehetett látni. Az épületben találtak egy disszugázpalackot, ami hő hatására robban, így azt rendőri segítséggel kilőtték.

Amikor kigyulladt az épület, több ember is tartózkodott a csarnokban, de szerencsére sikerült mindenkinek kimenekülni, így sérülés nem történt. A helyszínen ott voltak a tulajdonosok, akik sírva mondták: egy élet munkája ment tönkre. Azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni. A tűzoltók estére teljesen eloltották a lángokat.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.