EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Légi katasztrófák, amelyek megrázták a sportvilágot

Sajnos nem egyedülálló eset a Leicester FC elnökének közelmúltbeli tragédiája. A thai Vichai Srivaddhanaprabha helikopter-balesete előtt is megrázták már a sportvilágot hasonló légi katasztrófák.

Magyar áldozat is volt


1949. május 4.: A Torino futballcsapata a Benfica elleni meccs után repült hazafelé, amikor vihar miatt kényszerleszállást próbált végrehajtani, de a repülő a Superga-bazilikába csapódott. A balesetben mindenki életét vesztette, köztük Egri-Erbstein Ernő, a csapat edzője is.

A legendák túlélték


1958. február 6.: A Manchester United Belgrádból Angliába tartva Münchenben leszállt tankolni, de a nagy havazás miatt kétszer sem sikerült a felszállás, a harmadik kísérlet során pedig a gép visszazuhant a betonra. 23-an meghaltak,  köztük nyolc labdarúgó. A két későbbi MU-legenda, Matt Busby és Bobby Charlton túlélte Münchent.

Profimedia, Press Association

 

Életben maradtak

1972. október 13.: Könyv, majd sikeres film született – Életben maradtak címmel – az uruguayi Old Christians rögbicsapatáról. Gépük az Andok egyik csúcsának ütközött, 72 nap után találták meg a csontsovány áldozatokat, akik addig a halottak húsával táplálkoztak. Végül tizenhatan maradtak életben.

Rosszul kapcsolt a pilóta

1993. április 27.: A tengerbe zuhant a szenegáli vb-selejtezőre tartó, a zambiai labdarúgó-válogatottat szállító katonai repülő. Az egyik motor kigyulladt, ám a pilóta a jó motort kapcsolta le, így az óceánba csapódtak.

Odalett az egész csapat

2011. szeptember 7.: A Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapata a minszki KHL-mérkőzésre indult, amikor gépük a felszállás után kigyulladt és lezuhant. A baleset 44 áldozatot követelt, a keret mind a 37 játékosa meghalt. Az áldozatok között számos az NHL-ben is megforduló játékos akadt.

(MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Gyászol az úszóvilág

2015. március 9.: A 25 éves olimpiai aranyérmes francia úszó Camille Muffat egy Argentínában forgatott valóságshow-ban szerepelt. A La Rioja melletti forgatásra tartva helikopterük összeütközött egy másikkal, tízen meghaltak.

(MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)

Életük meccsére készültek

2016. november 29.: Lezuhant a bolíviai légitársaság gépe a Kolumbia Medellín közelében. A fedélzeten tartózkodó 68 utas között volt a Chapecoense brazil labdarúgócsapat is, amely a Copa Sudamericana döntőjének első fordulójában játszott volna az Atlético Nacional ellen. Hatan – köztük három futballista – élték túl a balesetet.

(MTI/EPA/Luis Eduardo Noriega A.)

 

Kapcsolódó Cikkek