2019. április 24., szerda
György

Egyéb Dunaújváros

Legjobb négy között a DUE

Két győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A dunaújvárosiak a Szeged ellen vívták ki a legjobb négy közé jutást.

A Szeged ellen ugrott medencébe a DUE- Maarsk Graphics női vízilabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A dunaújvárosi uszoda felújítása miatt a továbbjutást eldöntő mindkét mérkőzést a Tisza- partiak otthonában rendezték meg, mégpedig ugyanazon a napon.


A délelőtti találkozó tíz órakor kezdődött. Már ezen az első mérkőzésen is megmutatkozott a dunaújvárosiak fölénye, hiszen az első negyedben 7-0-ra elléptek riválisuktól, a folytatásban pedig a félidőre 11-2-es újvárosi vezetéssel vonulhattak a felek. A harmadik és negyedik nyolc percben sem hagytak esélyt ellenfelüknek Mihók Attila tanítványai, akik végül 16-4 arányú győzelmet arattak az „odavágón”, azaz tizenkét gólos diadaluknak köszönhetően gyakorlatilag bebiztosították továbbjutásukat.

A délutáni meccsen sem hiányzott a motiváció a DUE együttesénél, amely az első játékrészben három góllal vezetett, míg a második negyed végén már 7-2-re ellépett ellenfelétől.

Két magabiztos győzelemmel jutott tovább a DUE
(archív fotó: DFVE)

A harmadik etapban gólt sem engedélyezve meneteltek tovább Gurisattiék, akik ekkor már 13-2-re vezettek, és az utolsó felvonásban is folytatták a gólgyártást, végül 19-2-re behúzva a mérkőzést. Ezzel kettős győzelemmel jutottak be a final fourba Menczingerék. A legjobb négy csapat közé a dunaújvárosiakon kívül a Tatabánya, a Ferencváros jutott be, valamint a BVSC- Szentes párharc győztese.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.