EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XVIII.kerület

Lépésről lépésre a nagy cél felé

A marokkói Marrákes ad otthont december 10–16-ig a harmadik footgolf-világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n, közte az egyik legjobb magyarral, az idén remek formában játszó Bacskai Bencével. A gyáli fiú a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött sportágban találta meg a számításait.

Bacskai Bence eltökélten halad a megkezdett úton

– Régebben fociztam és egy baráti társaságon keresztül ismerkedtem meg a footgolffal. A nagy rúgásokkal és a pontossággal nem voltak gondjaim, a végjátékon kellett csiszolni, hogy ésszel hogyan lehet befejezni a szakaszokat – emlékezett vissza a kezdetekre Bacskai Bence, hogyan is ismerkedett meg a sportággal közel öt évvel ezelőtt, és melyek voltak az első tanulságok, amit levont magának.


– Úgy tűnt, jó kiegészítő sportág lesz a foci mellett, de ma már csak footgolfozom. Elhatároztam, én is nagy nemzetközi versenyt nyerek egy szép napon, és ezt lépcsőfokokra lebontva építettem fel, hogyan is fogom elérni. Előbb szerettem volna legalább az abban az évben verhetetlen, világbajnok Lengyel Bélát megközelíteni, majd jobbat rúgni nála, aztán versenyt nyerni, és így tovább. Idén már úgy kezdtem a szezont, hogy egy nagy nemzetközi versenyt szeretnék nyerni. Tavaly is közel jártam hozzá, és idén Szlovákiában is. De nem is baj, hogy végül Magyarországon sikerült.

Gyálról jutott el a marokkói világbajnokságra

Elmondása szerint hatalmas lökést adott a továbbiakra az újdonsült férjnek és apukának, mikor látta, a Balatonudvariban májusban megnyert nemzetközi verseny, a Traditional Footgolf Cup után hányan könnyezték meg a győzelmét. Hogy az egyik legjobb magyar játékosnak ez az egész szezonban mutatott forma mire lehet elég a világbajnokságon, az hamarosan kiderül.


– Szándékosan nem fogom megnevezni a célomat, van egy tervem, de itt is a legfontosabb a tervszerű felépítés. Versenyben szeretnék maradni az utolsó napig, azaz először is legyek benne a legjobb 200-ban, majd a legjobb 100-ban. Csakis lépésről lépésre.

Mi az a footgolf?

A játékot golf- vagy footgolfpályán játsszák. A golf szabályait követve a focilabdát minél kevesebb rúgásból kell az adott lyukba juttatni.

 

Itt a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.